Βόμβα έτοιμη να εκραγεί η ΔΕΗ: Σχέδιο σωτηρίας αναζητά η νέα κυβέρνηση

Συνεχείς οι διακοπές ρεύματος

Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με βασικό και κυρίαρχο θέμα το μέλλον της ΔΕΗ, η οποία αποτελεί μια βόμβα έτοιμη να σκάσει στα χέρια της νέας κυβέρνησης. 

Για το θέμα της ΔΕΗ, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το ζήτημα είναι επείγον και πιεστικό και πως επιδιώκεται σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και την επιχείρηση.

«Εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το σχέδιο διάσωσης που εξετάζει η νέα κυβέρνηση προβλέπει την πώληση μονάδων μαζί με το προσωπικό τους, την παροχή κινήτρων για εθελούσια έξοδο κάποιων εργαζομένων, ώστε να μειωθεί το κόστος και την πώληση ενός ποσοστό της, ώστε να γίνει ανταγωνιστική. Πάντως στο υπουργείο Ενέργειας δε συζητούν για αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια ώρα νέες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορα προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς η ευστάθεια του δικτύου κρέμεται από μία κλωστή και οι τεχνικοί προειδοποιούν ότι ανά πάσα στιγμή είναι ορατός ο κίνδυνος ενός μπλακ άουτ. 

Την Τρίτη το πρωί προβλήματα αντιμετώπισαν περιοχές στα Πετράλωνα, στη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, ενώ το απόγευμα στα σκοτάδια βυθίστηκε η πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας, η Πλάκα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top