Τσίπρας Vs Μητσοτάκης: Το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τις θέσεις τους αλλά και για τα προεκλογικά σποτ

Το πρώτο άτυπο ντιμπέιτ είχαν ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ξεχωριστές συνεντεύξεις. Κυριάρχησαν η αντιπαράθεση για τον πήχη των ευρωεκλογών αλλά και  ο καυγάς για τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα.

Συνέντευξη Τσίπρα στον Alpha με σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη

Ντέρμπι και δημοσκόπηση ενόψει των εθνικών εκλογών  χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο Πρωθυπουργός απορρίπτοντας σαφώς το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές αν η κυβέρνηση ηττηθεί στην ευρωκάλπη.

Μητσοτάκης: Θέλω να στείλω τον Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση

Χαρακτηριστικός ήταν η παρακάτω έμμεσος «διάλογος» που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί με όσα ανάφεραν στην τηλεόραση του Alpha και στο ραδιόφωνο του Σκάι αντίστοιχα.     

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Θεωρώ ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου η εικόνα που θα διαμορφωθεί θα είναι η εικόνα μιας δημοσκόπησης  της τάσης της κοινωνίας χωρίς να έχει τεθεί το δίλημμά ποιος θα κυβερνήσει,.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προφανώς αντελήφθη το βάρος όσων ν είπε και ανέκρουσε πρύμναν. Ο κ. Τσίπρας ξέρει  πολύ καλά ότι θα χάσει τις εκλογές

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Οι ευρωπαϊκές εκλογές θα είναι ντέρμπι, οι  εθνικές εκλογές όμως θεωρώ οτι δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πάμε σε ΜΕΓΆΛΗ πολιτική αλλαγή. Δεν θα κρίνω την αλαζονεία του κ. Τσίπρα , δεν θα έλεγα ποτέ τη Φράση ούτε μια στο εκατομμύριο

ΚΑΒΓΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ

Για τις διακοπές το 2018 στο κότερο ο πρωθυπουργός είπε ότι  ήθελε να κρατήσει ιδιωτικές τις στιγμές με τα παιδιά του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε ότι τις κράτησε μυστικές για να αποφύγει την κατακραυγή.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχα και εγώ και έχω το δικαίωμα κάποιες στιγμές που είναι απόλυτα προσωπικές, οικογενειακές στιγμές να επιλέγω να τις κρατήσω για μένα  α τουλάχιστον τις  λίγες ώρες που είμαι με τα παιδιά μου, έχω αυτό τον τρόπο που πολιτεύομαι , δεν έχω κάνει ποτέ τουιτ και ίνσταγκραμ με τα παιδιά μου, θέλω να τα κρατήσω έξω

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Επέλεξε να κάνει διακοπές κρυφά σε ένα πολυτελές σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι, δεν τον υποχρέωσε κανείς , προφανώς κάναν οικογενειακό συμβούλιο  και είπαν θα κάνουμε διακοπές στο σκάφος

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πιστεύουν ότι μπορεί να γυρίσουν τη συζήτηση από τα κρίσιμα αν βγαίνουμε από κρίση αν θα μειωθεί η φορολογία, αν έχουμε σχέδιο , αν έχουμε αφήγημα  σε αυτή τη συζήτηση που θυμίζει συζήτηση 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας που λέει ότι οι παροχές σε είδος δεν μπορούν να ξεπερνούν τα 200 ευρώ ,  είναι μια παροχή σε είδος , όταν κοστολογούνται αυτές οι διακοπές 100 χιλιάδες ευρώ την εβδομάδα, παραβιάζεται ο κώδικας δεοντολογίας.

Εν μέσω δημοσιευμάτων ότι και υπουργοί της κυβέρνησης έκαναν  διακοπές στο ίδιο κότερο ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν συνιστά πολιτικό πρόβλημα.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Δεν θα έχω κάνει πρόβλημα αν κάποιοι υπουργοί έχουν ταξιδέψει με σκάφη διοτι πραγματικά δεν αι νι αυτό το πρόβλημα της ελληνικής πολιτικης ζωής και της ελληνικής κοινωνίας

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:  Εγώ δε θα σας πω αν θα κάνουν οι υπουργοί μου διακοπές σε σκάφος ή δεν θα κάνουν, θα σας πω ότι οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΣΠΟΤ

Το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει στους «πολλούς» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη ΝΔ να σχολιάζει   

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ΣΥΡΙΖΑ για τα προεκλογικά του σποτ. Μετά την γκάφα με τον Μεταξά και τον Πετσίτη, στο νέο του προβάλει τις προτάσεις μας. Τα ίδια ακριβώς επιθυμούν και οι πολίτες που στις 26 Μαΐου θα δώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση που του αξίζει, στέλνοντας τον κ. Τσίπρα σε διακοπές διαρκείας» 

Προηγουμένως η ΝΔ είχε δημοσιοποιήσει το δικό της προεκλογικό σποτ.  

«Αυτή είναι η Ελλάδα που αξίζουμε»: Το νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top