Tετραμερής ΗΠΑ - Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ

Ισχυρός συμβολισμός έναντι της Άγκυρας – Ο αγωγός East Med στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε στην Ιερουσαλήμ  η συνάντηση κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με τη συμμετοχή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με αφορμή τον αγωγό East Med. Σε λίγο αναμένεται να υπογράψουν κοινή δήλωση που θα σηματοδοτεί και τη δημιουργία ενός ισχυρού άξονα, απέναντι στον Ταγίπ Ερτογάν. 

 

Ο αγωγός EAST MED θα έχει μήκος 2.000 χιλιόμετρα και βάθος 3-3.5 χιλιόμετρα και θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, ακολουθώντας τη διαδρομή Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Δυτική Ελλάδα - Ιταλία. Το κόστος του θα αγγίξει τα 7 δισ. Ευρώ.

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 

Όπως δηλώνει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Ντόκος, το μήνυμα Πομπέο λέει ότι αυτοί ειναι οι σύμμαχοί μου στην περιοχή, ενώ η Άγκυρα είναι ένας αναξιόπιστος σύμμαχος. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με τον αγωγό σπάνε το ρωσικό μονοπώλιο φυσικού αερίου στη Νότια Ευρώπη και βάζουν στο περιθώριο τη Μόσχα.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

O εκνευρισμός της Τουρκίας για το ανακάτεμα της ενεργειακής τράπουλας και τη δική της απομόνωση, αποτυπώνεται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού φιλοκυβερνητικού τύπου. Η Γενί Σαφάκ και η Χουριέτ υπογραμμίζουν πως το μάτι του Ισραήλ θα φτάνει στην Κρήτη. Μάλιστα ο Ερντογάν συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top