Επιμένει ο Θεοδωράκης στο "ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών

Αλλά και φωνές στο Ποτάμι για μη ψήφισή της

Σταύρος Θεοδωράκης

Επιμένει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη θέση του για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, (αλλά και στην καταψήφιση της κυβέρνησης σε τυχόν ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη της Βουλής),  όπως διαφάνηκε και από τη δήλωσή του μετά  τη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.   

Ποτάμι: «Όχι» στην κυβέρνηση, «Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

«Το Ποτάμι έχει πυξίδα, όπως πυξίδα είχε και στις κρίσιμες μέρες του 2015. Και η πυξίδα αυτή δεν δείχνει το κομματικό συμφέρον, δείχνει μονάχα το πατριωτικό συμφέρον. Αυτό πιστεύω και τολμώ και το κάνω πράξη. Ελπίζουμε ότι η ίδια πυξίδα, μας οδηγεί όλους αυτές τις μέρες, αν και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες γι' αυτό. Να σκεφτόμαστε όμως ότι δίνουμε λόγο στις επόμενες γενιές και στην ιστορία. Όχι στο κομματικό μας ακροατήριο» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ορισμένοι βουλευτές του Ποταμιού θεωρούν εν δυνάμει «ψήφο εμπιστοσύνης» το "ναι" στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών και φέρονται να διαφωνούν με την υπερψήφισή της.        

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα αντισταθμιστικά,  ο  βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς  τόνισε: «Το Ποτάμι δε θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν επιτέλους αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαφορετικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Να μην υπολογίζουν στο Ποτάμι ούτε για τις Πρέσπες, ούτε για τις Τριχωνίδες, Βιστωνίδες και την Παμβώτιδα λίμνη» .

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής του Ποταμιού  κ. Δανέλλης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο του «ναι» όχι μόνο στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και σε μια ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνηση.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top