Φίλης για Κατσίφα: Σκοτώθηκε στη νότια Αλβανία - Ποια Βόρεια Ήπειρος;

Εμπρηστικός ο πρώην υπουργός, τον χαρακτήρισε «αυτόκλητο σωτήρα»

«Δε μπορεί κάποιος να πηγαίνει με καλάσνικοφ σε ξένη χώρα, να υψώνει τη σημαία και να πυροβολεί. Θέλουμε με βάση αυτό το τραγικό συμβάν να γίνει ένας ελληνοαλβανικός “πόλεμος”;» είπε ο Νίκος Φίλης στο Creta TV, αναφερόμενος στον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Ο ίδιος μίλησε για νότια Αλβανία, μη θέλοντας να αναφερθεί σε Βόρεια Ήπειρο: «Εκεί είναι νότια Αλβανία. Το ξαναλέω και προσέχω τα λόγια. Είναι νότια Αλβανία, όχι Βόρειος Ήπειρος. Είναι αλβανικά τα εδάφη, στην αλβανική κυριαρχία και εκεί ζούσε και ζει - δυστυχώς σε μικρότερο βαθμό, διότι έχουν φύγει οι περισσότεροι -  η ελληνική μειονότητα».

Ασέβεια Πάγκαλου για Κατσίφα: Όποιος έχει όπλο, να πυροβολείται!

«Φαντάζεστε να έρθει ένας Τούρκος στη Θράκη με ένα καλάσνικοφ, να υψώσει την τουρκική σημαία και να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών;» είπε στη συνέχεια ο πρώην υπουργός Παιδείας, με τη δημοσιογράφο να του επισημαίνει πως δεν είναι ίδιες οι συνθήκες στη Θράκη, για τη μουσουλμανική μειονότητα, και πως οι κάτοικοι της Βόρειας Ηπείρου λένε πως δοκιμάζονται.

«Είναι νότια Αλβανία, έτσι να το λέτε. Τι εννοούν δοκιμάζονται; Και απαντούν με τα καλάσνικοφ κάποιοι αυτόκλητοι σωτήρες;», αποκρίθηκε ο κ. Φίλης

Ο ίδιος στη συνέχεια είπε πως ήταν εγκληματική πράξη η κίνηση της αλβανικής αστυνομίας να τον σκοτώσει: «Δεν έπρεπε να τον σκοτώσει, μπορεί να του έριχνε χημικά, να τον αφοπλίσει. Υπάρχει ευθύνη της αλβανικής αστυνομίας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top