Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια

"Άμεσα εκλογές αν φύγει ο Καμμένος - Και με αυτοδυναμία θέλω συνεργασίες"

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αναφέροντας  χαρακτηριστικά  «η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια»  και ζητώντας άμεσα εκλογές στην περίπτωση που αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από το κυβερνητικό σχήμα. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση για την αναφορά του  κ. Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την προϋπόθεση «να βάλουν μερικούς φυλακή»: 

«Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοιες φράσεις από υπουργούς με την πλήρη κάλυψη του κ. Τσίπρα Όχι μόνο επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη αλλά το διαφημίζουν κιόλας. Η χώρα δεν έχει ξαναζήσει τέτοια κατάντια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται καν τη διάκριση των εξουσιών». 

«Αν ο κ. Καμμένος αποχωρήσει από τη δικομματική κυβέρνηση δεν υφίσταται πλέον καμία απολύτως πολιτική νομιμοποίηση στον κ. Τσίπρα να συνεχίσει να κυβερνά. Οφείλει αμέσως είτε να  ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης είτε να παραιτηθεί και  να προκηρύξει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Αυτό επιτάσσει η λογική, αλλά και η θεσμική τάξη , καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε πρωθυπουργός με το θράσος να μένει στην εξουσία με κυβέρνηση μειοψηφίας. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει άλλωστε και τον απόλυτο αυτοεξευτελισμό του» επισημαίνει ο πρόεδρος  της ΝΔ για τις πολιτικές εξελίξεις.     

Στο ερώτημα «αν δεν έχετε αυτοδυναμία και η κ. Γεννηματά αρνηθεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση χωρίς να συμπράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνετε;» ο κ. Μητσοτάκης απαντά:   

«Δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξω σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι σηματοδοτεί τον  ακριβώς αντίθετο κόσμο από εκείνον στον οποίο πιστεύω εγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση. Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια. Η χώρα, όμως, χρειάζεται αλήθεια και πρόοδο. Κανόνες και αξιολόγηση. Άνοιγμα στο μέλλον και ευημερία για όλους. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επιδιώξουμε  την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και κοινοβουλευτική συναίνεση είτε έχουμε αυτοδυναμία είτε όχι. Και είμαι σίγουρος ότι κανείς δε θα τολμήσει να ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα»,  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top