Ιταλία: Αν πάτε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμιo «κραχ»!

Αρχηγός Πέντε Αστέρων: «Αυτή η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες»

Στην αντεπίθεση   περνά η Ρώμη, μετά και τις πληροφορίες ότι η Κομισιόν απέρριψε το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης.  

«Όχι» από την Κομισιόν στον προϋπολογισμό της Ιταλίας!

Σε δηλώσεις τους μάλιστα,  στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων της Λέγκας και του Κινήματος Πέντε Αστέρων που την απαρτίζουν,  αναφέρονται στην Ελλάδα σαν παράδειγμα προς αποφυγή και απειλούν με ευρύτερες συνέπειες στην περίπτωση που η ΕΕ επιμείνει στη στάση της .  

Ο  αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάι απείλησε ότι «αυτή εδώ η Ευρώπη δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες που θα γίνουν ευρωεκλογές, σαν τον πολιτικό σεισμό που συνέβη στις εκλογές της 4ης Μάρτιου στην Ιταλία θα γίνει πολιτικός σεισμός στις ευρωεκλογές του Μαΐου».

«Αν προσπαθήσετε να μας κάνετε Ελλάδα ρισκάρετε παγκόσμια οικονομική καταστροφή» δήλωσε επίσης ο βουλευτής της Λέγκα και οικονομολόγος Κλαούντιο Μπόργκι, συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι

Ο Μπόργκι  μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ανέφερε ότι «κάθε απόπειρα να κάνουν το ίδιο στην Ιταλία θα προκαλούσε παγκόσμια πρόβλημα». 

Όπως πρόσθεσε «το χάος που θα προκύψει θα είναι χίλιες φορές χειρότερο» από αυτό που σημειώθηκε στην Ελλάδα το 2010.

Γιούνκερ: Η ΕΕ προτείνει αλλαγές αν είναι απαραίτητο 

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  δήλωσε το Σάββατο σε αυστριακές εφημερίδες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα παρέμβει στον σχεδιασμό του ιταλικού προϋπολογισμού, όμως αποτιμά τον προϋπολογισμό χωρίς προκαταλήψεις και προτείνει αλλαγές, αν είναι απαραίτητο.  

«Έγκειται στους ιταλούς διαμορφωτές πολιτικής να βρουν κανόνες και μέτρα που θα επιτρέψουν στην Ιταλία να παραμείνει εντός των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων», δήλωσε ο Γιούνκερ  στις εφημερίδες Der Standard και Kurier και στην εβδομαδιαία Der Falter. 
 

(φωτογραφία AP IMAGES)  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top