Ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση μετά το μνημόνιο

Γεροβασίλη: Η ασφάλεια πλέον είναι γυναικεία υπόθεση

Πρώτη δημοσίευση: 14.19

Ιστορία γράφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το απόγευμα της Τρίτης, η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και είναι η πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι Παπακώστα, Ξενογιαννακοπούλου, Κόλλια Τσαρουχα, Μπόλαρης, Χρυσοβελώνη και Ζορμπά.

Αντίθετα, πολιτικό όρκο επέλεξαν οι Γεροβασίλη, Ζορμπά, Νοτοπούλου, Πιτσιόρλας, Χαρίτσης, Καλογήρου, Ρήγας, Κρέτσος, Κουβέλης, Σαντορινιός, Γιαννακίδης και Δημαράς.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός ήταν πολύ σοβαρός, σε αντίθεση με άλλες ορκωμοσίες που έχει εμφανιστεί πιο χαλαρός, ενώ και τα χαμόγελα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν πιο συγκρατημένα. Σίγουρα η σκιά της τραγωδίας με τον θάνατο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, περιόρισε την όποια διάθεση για πανηγυρικό κλίμα.

Στο υπουργικό σχήμα μπήκαν 13 νέα πρόσωπα, εκ των οποίων πολλοί της γενιάς των 30άρηδων και των 40άρηδων.

Το παρασκήνιο του ανασχηματισμού: Ποιοι ενοχλήθηκαν και ποιοι είπαν «όχι»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε άνοιγμα στο κέντρο, υπουργοποιώντας πολιτικούς από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Γεροβασίλη: Η ασφάλεια πλέον είναι γυναικεία υπόθεση

«Η ασφάλεια είναι γυναικεία υπόθεση πια» είπε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είναι μεγάλη η πρόκληση αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι λαϊκό δικαίωμα και ευθύνη της πολιτείας» πρόσθεσε.

«Σήμερα είναι μια μέρα δύσκολη λόγω της απώλειας του πιλότου της Αεροπορίας», είπε από την πλευρά της, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, επισημαίνοντας πως «θα κάνουμε δουλειά για την πατρίδα».

Η κυρία Παπακώστα συνοδευόταν από την εντυπωσιακή κόρη της, Αγγέλα Σιδηροπούλου, που έκλεψε τα βλέμματα και τα φλας των φωτογράφων.

Η Κατερίνα Παπακώστα πηγαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο

H κόρη της Κατερίνας Παπακώστα, Αγγέλα Σιδηροπούλου

«Είναι ημέρα πένθους για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Λυπάμαι που αναλαμβάνω υπό τέτοιες συνθήκες το υφυπουργείο Εθνικής Άμυνας» δήλωσε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ευχαριστώντας για την εμπιστοσύνη τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε επίγνωση των απαιτήσεων και των δυσκολιών. Συνεχίζουμε τη δουλειά με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και ένταση. Η πρόκληση είναι μεγάλη», είπε ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

«Το όραμά μας, να αποκτήσει κεντρική θέση στη μεταμνημονιακή Ελλάδα η οπτικοακουστική βιομηχανία, θα γίνει πράξη και θα έχουμε πολύ καλές εξελίξεις» δήλωσε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος συνοδευόταν από την εγκυμονούσα σύζυγό του και την κόρη του.

Ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος

«Στη μεταμνημονιακή εποχή η αγροτική ανάπτυξη πρέπει να βρει τη θέση που της αξίζει. Χωρίς πρωτογενή παραγωγή, ανάπτυξη δεν υπάρχει» δήλωσε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα και μεγάλη ευθύνη. Ελπίζω στην αρχή αυτής της μεταμνημονιακής εποχής, η κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ελληνικού λαού. Ευχαριστώ πολύ τον πρωθυπουργό», δήλωσε η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top