Τα νέα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας σε Βεργίνα και Θήβα

Τσίπρας: Άλλο πατριωτισμός και άλλο πατριδοκαπηλία

Νέα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών έγιναν τη Δευτέρα στη Βεργίνα και τη Θήβα.

Στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας, ανάμεσα στους  διαδηλωτές ήταν και ο περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το ψήφισμα που βγήκε κατά   της συμφωνίας είχε τις ευλογίες της τοπικής Εκκλησίας και του Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα.   

Λόγω της βροχής, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν  ότι ακυρώνεται το συλλαλητήριο αλλά οι διαδηλωτές είχαν άλλη γνώμη.

Παθιασμένη ήταν η αναφορά στους δυο κρατούμενους στρατιωτικούς, με τη φωτογραφία τους να δεσπόζει στο βήμα, με τον διδάκτορα κοινωνικών  επιστημών Θεοφάνη Μαλικίδη να καταγγέλλει την αναίτια κράτησή τους στα «τουρκικά Άουσβιτς»   

Μηνύματα συμπαράστασης  τους  έστειλαν και οι συγκεντρωμένοι στη Θήβα.

«Σας αγαπάμε και ευχόμαστε σύντομα  να τελειώσει αυτό το μαρτύριο σας» τόνισε από το βήμα του παμβοιωτικού συλλαλητηρίου ο πρόεδρος εφέδρων Βοιωτία Παντελής Φραγκούλης.    

Και το παμβοιωτικό συλληλητήριο  είχε τις ευλογίες του κλήρου, ενώ για τα καλά «τα άκουσαν»  όσοι δεν έχουν διαβάσει τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον στρατηγικό αναλυτή Νίκο Λυγερό να τους  ρωτά: « Γιατί ένας λαός που έχει γράψει τόσα έργα διαχρονικά  δεν μπορεί να διαβάσει αυτές τις 20 γα@@@@@@@ σελίδες;» μέσα σε χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.  

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΛΛΟ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΑΤΡΟΔΟΚΑΠΗΛΙΑ

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο, μιλώντας χες απο τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε οτι η συμφωνία των Πρεσπών θα αναδείξει τη πόλη σε κέντρο των Βαλκανίων και πρόσθεσε:

«Πουθενά δεν αναγνωρίζεται εθνότητα. Άλλο το nacionality που σημαίνει ιθαγένεια, το ethnocity σημαίνει εθνότητα. Ethnocity  δεν υπάρχει στη συμφωνία». 

 ΝΑΤΟ: ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΣΥΕΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τα Σκόπια  αύριο στο ΝΑΤΟ θα λάβουν πρόσκληση έναρξης διαπραγματεύσεων ένταξης ενώ ο Πρωθυπουργός στο Λονδίνο συναντήθηκε με τον Αλβανό ομόλογο του,  Έντι Ράμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top