Σάλος με τον βουλευτή της ΝΔ Κασαπίδη: Κατηγόρησε για εσχάτη προδοσία την κυβέρνηση

Αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να ανακαλέσει

Επεισοδιακή μέχρι τέλους ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με τα πνεύματα να ανάβουν για μια ακόμα φορά, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συναινούν στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για εσχάτη προδοσία.

Ο κ. Κασαπίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχωρεί τα ιερά και τα όσια της ελληνικής ιστορίας στους γείτονες ότι ξεπουλούν τον αγώνα των Μακεδονομάχων.

«Ό,τι διεκδικούσαν οι Σλάβοι γείτονές μας εδώ και δεκαετίες με κάθε αθέμιτο και σκοτεινό τρόπο τους το χαρίζετε με αυτή την συμφωνία κύριε Τσίπρα και κύριε Κοτζιά. Είναι εσχάτη προδοσία και ως προδότες θα σας αντιμετωπίσει η ελληνική ιστορία και ο ελληνικός λαός, εσάς και όσους ψηφίσουν και συνεργήσουν στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας», είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κασαπίδης.

Ο Νίκος Φίλης ζήτησε από τον βουλευτή της ΝΔ να ανακαλέσει, ενώ παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

«Είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, είναι μειοδότες και διαπράττουν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. Οι εκφράσεις αυτές δεν μπορεί να ακούγονται έτσι αδιαμαρτύρητα τον καλώ να πάρει πίσω τα όσα είπε. Αλλιώς η διαδικασία της συνεδρίασης φοβούμαι ότι είναι δύσκολο να συνεχιστεί», είπε ο κ. Φίλης.

Ωστόσο ο κ. Κασαπίδης επέμεινε στα περί προδοσίας λέγοντας:

«Για το όνομα της Μακεδονίας, την ιστορία, τα ιερά και τα όσια έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Μακεδονομάχοι και κατακρεουργήθηκαν χιλιάδες αθώοι Μακεδόνες πολίτες. Αν αυτά που τα υπερασπίστηκαν Μακεδονομάχοι με το αίμα τους, εμείς τα χαρίζουμε με αυτή την Συμφωνία, τότε αν αυτό δεν είναι προδοσία τί είναι; Τότε τσάμπα σκοτώθηκε ο Παύλος Μελάς. Τσάμπα σκοτώθηκαν όλοι οι Μακεδονομάχοι. Γι’ αυτά τα ιερά αγωνίστηκαν και τα υπερασπίστηκαν με το αίμα τους. Κι εμείς τα ξεπουλάμε», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Αποστάσεις από τον κύριο Κασαπίδη κράτησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δηλώσεις την Νατάσας Γκαρά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη ΝΔ υπάρχουν ναζιστές ή συνεργάτες των ναζιστών.

Ο Γ. Κασαπίδης θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, για απολογία, ενώ και από την ΝΔ θα τεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας το θέμα των δηλώσεων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά, κατά την πρωινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο εθνικιστικός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Κασαπίδη εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει τα εξής:΅

«Ο εθνικιστικός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος. Λίγες ώρες μετά τον Χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, που ζητούσε κεφάλια στις Πρέσπες, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κασαπίδης, κατηγορούσε από το βήμα της Βουλής βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για εσχάτη προδοσία. Η ΝΔ επιβεβαιώνει πως με την εμφυλιοπολεμική ρητορική της όχι μόνο νεκρανάστησε φασίζουσες συμπεριφορές, αλλά προσπαθεί να πλειοδοτήσει με τη Χρυσή Αυγή σε ακραίο εθνικιστικό παροξυσμό. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τρομάζει από την εικόνα του τέρατος και όχι να προσπαθεί να του μοιάσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top