Κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη για την έξοδο από το μνημόνιο

Για «διαβατήριο εξόδου» μίλησε ο πρωθυπουργός, σε «τέταρτο μνημόνιο» αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

«Σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα πλεονασματική»  ανέφερε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες  στα Ποσειδώνια «και αυτό είναι το διαβατήριο για την οριστική έξοδο από τα προγράμματα στήριξης» ,  όπως πρόσθεσε. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια ενώ αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και τη λύση για το χρέος είπε πως ο ορίζοντας είναι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η λύση για το χρέος δεν θα κριθεί από το ΔΝΤ:  «Είμαι αισιόδοξος ότι η λύση θα βρεθεί και η αξιοπιστία της δεν θα κριθεί από την ενεργοποίηση ή όχι του προγράμματος του ΔΝΤ για τον ελάχιστο υπόλοιπο χρόνο που απομένει ως την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.  Αλλά θα κριθεί από την ίδια την ουσία της και εκεί θα δοθεί ώθηση σε ότι αφορά τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στις ίδιες τις αγορές». 

Μητσοτάκης:  Η κυβέρνηση εχει υπογράψει ήδη τέταρτο μνημόνιο

«Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο. Ωστόσο, δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η χώρα έχει δεσμευτεί σε βαριά μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Νέες μειώσεις στις συντάξεις ή μειώσεις του αφορολόγητου συνιστούν στην ουσία ένα νέο μνημόνιο» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή σύσκεψη των τομεαρχών .      

«Οι μισθωτοί των εξακοσίων ευρώ θα πληρώσουν φόρο ένα μηνιάτικό και ορισμένοι συνταξιούχοι θα χάσουν δυο μηνιάτικα, τόσο από την μείωση του αφορολόγητου όσο και από την από την περικοπή των συντάξεων, αν δεν μειωθεί ο πρώτος φορολογικός συντελεστής τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Όπως πρόσθεσε, «όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η Ελλάδα θα υπόκειται και  πια αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί, ούτε καν ο κ.  Τσακαλώτος,  σε ένα καθεστώς εποπτείας, διαφορετικό τελείως από αυτό που ίσχυσε για την Πορτογαλία και την Κύπρο».

Στο τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς  μιλώντας στα «Νέα» είπε:

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε με το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top