H εκκλησία των Σκοπίων το κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τσίπρα-Βαρθολομαίου

«Καλωσορίζω τις προσπάθειες για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών Ελλάδας-ΠΓΔΜ» είπε ο πρωθυπουργός

Συνάντηση Τσίπρα-Βαρθολομαίου στο Μαξίμου

Για την εκκλησιαστική πτυχή του Σκοπιανού συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τις προσπάθειες για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια.

«Πιστεύω, θα βλέπετε, ότι και εμείς προσπαθούμε να λύσουμε διαφορές που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια και εμποδίζουν τις δύο γειτονικές χώρες να έχουν μια ομαλή συνεργασία και κοινή πορεία. Πιστεύω ότι η δυνατότητα επίλυσης θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια, που το χρειαζόμαστε, αλλά και καλής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο γειτονικούς λαούς, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ασπάζονται και την ορθόδοξη χριστιανική πίστη» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

* Ο πρωθυπουργός και ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου

«Είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προσπαθεί να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξο ενότητα και συνεργασία, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια» είπε από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξης Εκκλησία - Αρχιεπισκοπή Οχρίδας» ζήτησε με αίτημά της προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο υπέγραφε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, να ονομαστεί Αρχιεπισκοπή Αχριδών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top