Μήνυμα Παυλόπουλου: Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας

Αναθεώρηση του Συντάγματος και εξάλειψη του αλυτρωτισμού μονόδρομος για τα Σκόπια - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 13-05-2018 15:47

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μάχη του Σκρα, στον νομό Κιλκίς,  παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος  ανακηρύχθηκε  επίτιμος δημότης του δήμου Παιονίας.

Ο  Προκόπης Παυλόπουλος επισήμανε  πως η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού είναι ο μόνος τρόπος για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., ενώ παράλληλα έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

«Πριν από εκατό χρόνια, σε τούτα εδώ τα μέρη, εμείς, οι Έλληνες, αποδείξαμε, για πολλοστή φορά στην μακραίωνη Ιστορία μας, ότι, ακολουθώντας τον Θουκυδίδη -τον οποίο πολλάκις έχω επικαλεσθεί σε ανάλογες περιστάσεις- όταν χρειάζεται αναδεικνυόμαστε "και παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί και εν τοις δεινοίς ευέλπιδες"», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Αυτό ισχύει, απολύτως, και σήμερα. Είμαστε, ανά πάσα στιγμή, έτοιμοι να υπερασπισθούμε με κάθε θυσία, εάν χρειασθεί, την Πατρίδα μας. Επομένως, τα σύνορα, το έδαφος και την επ΄ αυτών κυριαρχία της Ελλάδας, που είναι, άλλωστε, σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top