Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του πιλότου

Τσίπρας: Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη – Μητσοτάκης: Τον τιμούμε ως ήρωα - Νέα ενημέρωση: 12/4/2018

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για Μπαλταδώρο

Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Μπαλταδώρου, χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε, πριν προσγειωθεί, εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρο, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

«Εκφράζω την βαθύτατη οδύνη μου για την απώλεια του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου, ο οποίος έπεσε κατά την επιτέλεση εθνικού καθήκοντος. Και στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, διαβεβαιώνοντάς την ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να ξεχάσει την ανεκτίμητη προσφορά του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου. Επιπλέον συμμετέχω ειλικρινώς στο βαρύτατο πένθος της Πολεμικής μας Αεροπορίας» αναφέρει στο συλλυπητήριο μηνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του. Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» αναφέρει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του. Έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος,  για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου του μαχητικού αεροσκάφους εκφράζει, εξάλλου, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «οι Ελληνες πιλότοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, η οποία κλιμακώνεται στο πλαίσιο της γενικότερης όξυνσης στην περιοχή, και με την ανοχή του ΝΑΤΟ».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του πιλότου της πολεμικής αεροπορίας Γ. Μπαλταδώρου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Στην οικογένεια του εκλιπόντα, και στα στελέχη της πολεμικής αεροπορίας απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top