Στουρνάρας: Η Ελλάδα το 2018 επιστρέφει στην κανονικότητα

«Η οικονομία θα αναπτυχθεί πάνω από 2% το 2018 και το 2019»

Στουρνάρας: Η Ελλάδα το 2018 επιστρέφει στην κανονικότητα

Ως έτος ορόσημο για την επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα χαρακτήρισε το 2018 ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 25χρονης επετείου της Accenture στην Ελλάδα. 

Ανέφερε πως το 2018 και το 2019 η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί πάνω από 2%, στηριζόμενη σε ισχυρές εξαγωγικές επιδόσεις, στη σταθερή ιδιωτική κατανάλωση και τις ισχυρές επενδυτικές δαπάνες και επωφελούμενη από τη σταδιακή βελτίωση της εμπιστοσύνης και των συνθηκών χρηματοδότησης.

«Αυτές οι προβλέψεις βασίζονται στην υπόθεση ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων θα εφαρμοστεί ομαλά και σύμφωνα με το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα», ξεκαθάρισε ο κ. Στουρνάρας.

Είπε ακόμη πως υπάρχουν εσωτερικοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη μη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, καθώς και με τον αντίκτυπο της υπερβολικής φορολογίας στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και εξωτερικοί κίνδυνοι που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την πιθανή αναζωπύρωση της προσφυγικής κρίσης, την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, με τις αναταραχές στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, με τις εντάσεις στις αγορές συναλλάγματος και με την άνοδο του προστατευτισμού παγκοσμίως. 

Κατά τον κ. Στουρνάρα το βασικό ζήτημα τους επόμενους μήνες είναι η βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, η οποία θα επιτρέψει την επιστροφή του ελληνικού κράτους στις χρηματοπιστωτικές αγορές με βιώσιμους όρους μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top