Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια τον Αύγουστο

Τι ανέφερε στο Newsmax για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ

Μητσοτάκης:  Δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος

Συνέντευξη στο Newsmax έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, για σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Newsmax Media, Inc.  είναι ένας από τους πιο σημαντικότερους ομίλους Μ.Μ.Ε. στις Η.Π.Α., με πάνω από 12 εκατομμύρια αναγνώστες κάθε μήνα. Όπως επισημαίνει η ΝΔ θεωρείται ρυθμιστικός παράγοντας στη συντηρητική πολιτική σκηνή και έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, ενώ έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις από σημαντικούς πολιτικούς όπως ο πρώην υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ και ο νυν Πρόεδρος των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ.

«Στην  Ελλάδα δεν προβλέπεται αλλαγή κυβέρνησης προς το παρόν καθώς οι εκλογές δεν είναι ορατές αυτόν τον χρόνο. Είναι όμως σαφές ότι οι συντηρητικοί σε όλο τον κόσμο θα ακούσουν περισσότερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη-και ενδεχομένως θα αντιγράψουν και μερικές από τις στρατηγικές του» ανέφερε στο σχόλιό του το Νewsmax γα τον πρόεδρο της ΝΔ.    

“Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Τσίπρα, που εμφανίστηκε ως ένας αντισυστημικός, λαϊκιστής υποψήφιος και τελικά έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από  όσα υποσχέθηκε”  δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι  “εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως τη Νότια Ευρώπη [στην οποία η κεντροδεξιά χάνει έδαφος] πηγαίνουμε πολύ καλά”.

Όσον αφορά το πρόγραμμά του ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:   Οι μεταρρυθμίσεις για τις οποίες μιλάμε αφορούν τη δημόσια διοίκηση, την εκπαίδευση, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη Δικαιοσύνη. Οι συντάξεις είναι επίσης ένα κρίσιμο ζήτημα. Έχουμε ήδη δεσμευθεί να αναθεωρήσουμε την αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος και σε αυτή τη μεταρρύθμιση ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Επιδίωξή μου είναι οι εργαζόμενοι να είναι και ιδιοκτήτες των ασφαλιστικών τους εισφορών και με απλά λόγια όλοι να είναι ελεύθεροι να διαχειριστούν τις εισφορές τους με τον τρόπο που θεωρούν προσφορότερο. Εξυπακούεται βέβαια ότι το Κράτος θα εποπτεύει αυτόν τον μηχανισμό και θα διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του”.

 Σχετικά με την έξοδο από τα Μνημόνια ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι  καθαρή έξοδος δεν πρόκειται να συμβεί (τον Αύγουστο), καθώς είναι βέβαιοι οι Ευρωπαίοι πιστωτές μας θα ζητήσουν ενισχυμένη εποπτεία για να βεβαιωθούν ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στον σωστό δρόμο μετά το πέρας του προγράμματος.”

 Ο πρόεδρος της ΝΔ συμπλήρωσε ότι “η μόνη φόρμουλα που θα κρατήσει την Ελλάδα στο σωστό δρόμο, είναι μια φιλο-μεταρρυθμιστική, ικανή, κεντροδεξιά  Κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που θα κάνουν πάλι την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό για  ξένες επενδύσεις, για το εγχώριο κεφάλαιο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα".  

 Για την εξωτερικά πολιτική επισήμανε:   “Θεωρώ την Ελλάδα τον πιο αξιόπιστο, μακροπρόθεσμο σύμμαχο που μπορούν να έχουν οι Η.Π.Α. στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος για τις Η.Π.Α. σε μια πολύ ασταθή περιοχή του κόσμου»  ενώ ειδική αναφορά έκανε σε σχέση με την Τουρκία.    

 "Καθώς η Τουρκία γίνεται απρόβλεπτη, είναι φυσικό να ενισχύεται ο διεθνής ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή. Η Τουρκία είναι ασφαλώς μια πολύ σημαντική δύναμη. Αλλά εσχάτως επιδίδεται σε μια αναθεωρητική προσέγγιση της εξωτερικής της πολιτικής που είναι πολύ ανησυχητική. Οποιαδήποτε συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης αναπαράγεται στην Ελλάδα με μεγάλη ανησυχία γιατί υποδηλώνει ότι η Τουρκία θα μπορούσε να έχει εδαφικές βλέψεις πέραν των σημερινών συνόρων της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό" σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top