Τσίπρας: 740 εκ. ευρώ για τη στήριξη των Δήμων

Κι άλλο... "Δίκαιο που έγινε πράξη"

«Συνολικά 740 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχουν εξασφαλιστεί για το 2018, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έργα, προμήθειες και υπηρεσίες των δήμων» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter, παραπέμποντας σε ανάρτηση με τίτλο «Ένας μεγάλος «ΦιλόΔημος» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον πολίτη» στο primeminister.gr.  

Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «με τα Ειδικά Προγράμματα Ενίσχυσης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΦιλόΔημος Ι» και «ΦιλόΔημος ΙΙ», προϊόν συνεργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης με υλοποίηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η Κυβέρνηση επιδιώκει να στηρίξει ενεργά την αναπτυξιακή διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βελτιώνοντας άμεσα και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ανεφέρεται επίσης ότι ο «ΦιλόΔημος Ι» ξεκινά με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ για το 2018 και με προοπτική αύξησης αυτού του ποσού στα 2 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, ενώ ο  «ΦιλόΔημος ΙΙ» έχει εξασφαλίσει 240 εκατ. για το 2018 από ένα, κατ’ αρχήν, σύνολο 300 εκατ. ευρώ.

Η ανάρτηση συνοδεύεται με video το οποίο καταλήγει με τη γνωστή επωδό – ατάκα «ήταν δίκαιο έγινε πράξη».      

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top