Επιμένει ο Ντιμιτρόφ: Δεν θέλει αλλαγές στις αλυτρωτικές διατάξεις του Συντάγματός

Χαμόγελα αλλά όχι ουσία στις συνομιλίες με τον Κοτζιά

Περίσσεψαν τα χαμόγελα και οι αγκαλιές ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων. Επί της ουσίας όμως τα πράγματα δεν προχώρησαν πολύ καθώς οι Σκοπιανοί επιμένουν στην αδιαλλαξία τους όσον αφορά στις αλλαγές των αλυτρωτικών διατάξεων του συντάγματός τους.

Όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του  Star στα Σκόπια Κάτια Μακρή , περισσότεροι ήταν οι αστυνομικοί παρά οι εθνικιστές διαδηλωτές σε συγκέντρωση που έκαναν οι Σκοπιανοί το πρωί, έξω από το υπουργείο Εξωτερικών όπου γίνονταν η συνάντηση Κοτζιά - Δημητρόφ.

ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ

Με προκλητικά μπλουζάκια και πανό εναντίον της χώρας μας προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα. Και μέσα όμως, στις συνομιλίες ήταν εμφανές πως τα πράγματα δεν προχώρησαν ιδιαίτερα. Ο Δημητρόφ διαφωνεί με ενιαίο και αμετάφραστο όνομα καθώς και σε συνταγματική αλλαγή.

Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αρκετές φορές ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απευθύνθηκε στον ομόλογο του με το μικρό του όνομα "Νικόλας" για να σπάσει τον πάγο. Ο Δημητρόφ ανταπέδωσε με το να εμφανιστεί λίγες ώρες αργότερα στην Ελληνική πρεσβεία για την εορτή της 25ης Μαρτίου. Εφαγε, γέλασε, ήπιε και παρατήρησε: «Άλλες μέρες είμαι αισιόδοξος και άλλες απαισιόδοξος».

Αγκαλιές και φιλιά είδαμε στη συνάντηση Κοτζιά – Ζάεφ,  ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων πάντως οι Σκοπιανοί έστειλαν ήδη τα μηνύματά τους, καθώς είχαν αναρτήσει όχι μόνο τη σημαία τους αλλά και τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μπορεί να μην είναι μέλη αυτών των οργανισμών δείχνουν όμως ποιός είναι ο στόχος τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top