Τραγικά στοιχεία: Ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα ζει από τη σύνταξη του παππού!

Μείωση εισοδημάτων και το 2017 για 6 στις 10 οικογένειες

Ένα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα ζει από τη σύνταξη

Τη δύσκολη οικονομική καταστάση δεκάδων χιλιάδων οικογενειών στην Ελλάδα αποτυπώνει η έρευνα του Ινστιτούτου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς, το 51% των νοικοκυριών στηρίζεται στις συντάξεις, αν και ήδη έχουν περικοπεί σε μεγάλο βαθμό!

Παράλληλα, σε 6 στα 10 νοικοκυριά (62%) μειώθηκε το εισόδημά του την περασμένη χρονιά, ενώ 1 στα 4 νοικοκυριά δηλώνει αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων του. Ακόμη πιο δύσκολα είναι α πράγματα για το 14,6% των νοικοκυριών δηλώνει ότι τα εισοδήματά του δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.

Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε και στο θέμα των κατασχέσεων σπιτιών, χαρακτηρίζοντας ως «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής» το γεγονός ότι ένα στα πέντε νοικοκυριά εκφράζει φόβο για απώλεια της κατοικίας του.

Εντυπωσιακό (και πλήρως ενδεικτικό των οικονομικών δυσχερειών) είναι το ποσοστό των νοικοκυριών που καταφέρνει να αποταμιεύσει, αφού αντιστοιχεί σε μόλις 3 στα 100 νοικοκυριά (3,1%)!

Τέλος, το 29,9% των νοικοκυριών (περίπου 1 εκ. νοικοκυριά) έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας ανέρχεται στο 83,5% του συνολικού αριθμού των ανέργων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top