Κοτζιάς: Δημιουργική και παραγωγική η συνάντηση με τον Νίμιτς

Μπορεί να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και μετά τον Ιούνιο

Κοτζιάς:Δημιουργική και παραγωγική η συνάντηση με Νίμιτς

«Δημιουργική και παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς .

Ο κ. Κοτζιάς μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Νίμιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ανέφερε στον ειδικό διαμεσολαβητή την ελληνική πρόταση για το Σύμφωνο και τη γνώμη του για το τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει, όπως επίσης διατύπωσε και τη σκέψη του σχετικά με τα θετικά σημεία των προτάσεων του ειδικού διαμεσολαβητή που μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική πλευρά αλλά και τα σημεία που προβληματίζουν, προτείνοντας ωστόσο εναλλακτικές μεθόδους.

Διαβάστε επίσης: Νίμιτς: Είναι ώρα αποφάσεων για το θέμα της ονομασίας

Αυτές είναι οι σλαβικές ονομασίες για τα Σκόπια που συζητά η Αθήνα

«Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι αφήνει «τα άλλα σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο».

Σχετικά με την επόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, δήλωσε  ότι αυτή θα γίνει «αφού ετοιμάσουμε την πρότασή μας».  Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η «άλλη πλευρά ξέρει για το Σύμφωνο, απλώς το περιεχόμενό του το επεξεργαζόμαστε εμείς», εξηγώντας ότι το Σύμφωνο θα είναι η δική μας πρόταση, «μια πρόταση για συζήτηση και διάλογο για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση».

Για το χρονοδιάγραμμα ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα», αλλά πρόσθεσε ότι «θέλει πολλή δουλειά». Όπως συμπλήρωσε  «εξαρτάται από το αν οι προτάσεις που κάνουμε είναι λογικές ή μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη μεριά ή θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε την όλη συζήτηση για το Σύμφωνο από την αρχή».

Πάντως διευκρίνισε ότι «δεν έχει χρονοδιάγραμμα», ότι μπορεί να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και μετά τον Ιούνιο και την Σύνοδο του ΝΑΤΟ. «Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα συνεχίσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε: «Εμείς το είχαμε πει αυτό, όχι σε σχέση με τρίτους παράγοντες, σε σχέση να μην μπερδευτεί η διαδικασία συμφωνίας με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις εληνικές εκλογές που θα γίνουν το 2019».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top