H «απάντηση» της Ντόρας στο «κανένας συγγενής μου στην κυβέρνηση της ΝΔ» του Μητσοτάκη

Χατζηδάκης: Δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειάς της

H «απάντηση» της Ντόρας στο «κανένας συγγενής μου»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνέντευξή του πως κανείς συγγενής του δεν πρόκειται για συμμετέχει στην κυβέρνησή του.

Αν και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα, κύκλοι της βουλευτού της ΝΔ επισημαίνουν πως δεν την ενδιαφέρουν οι καρέκλες.

«Ποτέ δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, ούτε είχα προσωπική στρατηγική. Με ενδιαφέρει να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Η μόνη θέση που διεκδικώ πάντα είναι η θέση του αιρετού» τονίζει η ίδια στους συνομιλητές της, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, από το περιβάλλον της πρώην υπουργού υπενθυμίζουν πως πριν από λίγες μέρες, η ίδια η κα Μπακογιάννη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν διεκδικεί κάποιο αξίωμα.

Διαβάστε ακόμη: Mητσοτάκης: Κανένα μέλος της οικογένειάς μου στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ

Σύμφωνα, πάντως, με τις πληροφορίες, πρόκειται για απόφαση την οποία ο κ. Μητσοτάκης είχε λάβει από καιρό και μάλιστα πως ενημέρωσε και την κα Μπακογιάννη πριν δώσει τη συνέντευξη.

Χατζηδάκης: Δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειάς της

Αρκετοί, πάντως, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους και δεν χρειάζεται να επανέλθω. Ωστόσο, σημειώνω πως δεν έχουμε πολλούς πολιτικούς της εμβέλειας της Ντόρας Μπακογιάννη» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας λόγο για «πολύ δύσκολη απόφαση».

«Η κ. Μπακογιάννη έχει εκτόπισμα, είναι σημαντικό στέλεχος, άλλα δεν μπορεί να δίνεται η εικόνα ότι η διακυβέρνηση του τόπου είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θεωρείται αυτονόητο ότι συγγενής άμεσος δεν υπάρχει στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα. Στην Αμερική είναι νομοθετημένο» είπε, εξάλλου, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στον Σκάι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top