Mέτωπο διαφωνούντων στον ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία

Καμμένος: Η συμφωνία ειναι διακρατική – ΝΔ: Ποια η σχέση Υπουργού με τον μεσάζοντα;

Μέτωπο εναντίον της συμφωνίας πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία σχηματίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στις αποφάσεις του Πάνου Καμμένου.

O Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στην εκπομπή Focus της  ΕΡΤ  ότι «θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

«Η Ελλάς να μένει μακριά από συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, ίσως  να είναι καλύτερα που ακυρώθηκε η συμφωνία» τόνισε από την πλευρά του μιλώντας στον Σκάι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης,  ενώ  και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης διαφώνησε με την πώληση πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιούνται για να πλήττουν αμάχους στην Υεμένη. Μαζί του συμφώνησε και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Διαφωνούν ακόμη ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Γιώργος Δημαράς η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Νίκος Μανιός.

Ο Πάνος Καμμένος έστειλε στη Βουλή απάντηση σε ερώτηση του Βασίλη Κικίλια και επιμένει ότι ο μεσάζοντας  εκπροσωπούσε την σαουδαραβική πλευρά. «Δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα. Η συμφωνία υπεγράφη με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» επισημαίνει.

Με ένα βίντεο πεντέμισι λεπτών με το χρονικό της υπόθεσης απάντησε η Νέα  Δημοκρατία, στο οποίο  τίθεται το ερώτημα μεταξύ άλλων: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. Καμμένος θα είχε παραιτηθεί. Γιατι τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας;»

Ερωτήματα έθεσε και η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη: «Γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχουν μεσάζοντες; Ποιος είναι ο Παπαδόπουλος και ποια η σχέση του με τον κ. Καμμένο;».  

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πάντως άφησε  υπονοούμενα για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών πίσω απο την διαρροή των απόρρητων εγγράφων που κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή!

«Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους αναρωτήθηκε ο κ. Κοτζιάς.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top