Για τουρκική μειονότητα στη Θράκη έκανε λόγο ο Χακάν Τσαβούσουγλου – Σκληρή απάντηση Παυλόπουλου

«Η συνθήκη της Λωζάνης ορίζει ρητώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα»

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε οΤούρκος Αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη και στην Κομοτηνή όπου έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού ξεκαθάρισε ότι στη Θράκη υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα, συνέδεσε το θέμα και με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας:

«Είναι συμπατριώτες μας Έλληνες οι οποίοι είναι μουσουλμάνοι τω θρήσκευμα και τους διασφαλίζουμε απολύτως και πλήρως τη θρησκευτική τους ελευθερία. Δηλώσεις σαν και αυτές που δυστυχώς ακούσαμε και χθες και προχθές περί δήθεν μειονότητας παραβιάζουν ευθέως τη συνθήκη της Λωζάνης και είναι αδιανόητες, απαράδεκτες και φυσικά απορριπτέες» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μια ξεκάθαρη απάντηση όμως επεφύλασσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τις ενστάσεις που διατύπωσε η τουρκική διπλωματία περί αποστρατικοποίησης των νησιών με αφορμή την ελληνοαιγυπτιακή στρατιωτική άσκηση που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο:

«Είναι το δικαίωμα της προληπτικής άμυνας σε περίπτωση επικείμενης απειλής. Το ότι υπάρχει επικείμενη απειλή είναι αυταπόδεικτο και το ξέρουμε. Ήδη από την εποχή που υπήρξε εισβολή στην Κύπρο και ήδη από τις συμπεριφορές που βλέπουμε με τις διαρκείς παραβιάσεις».

Την  ίδια ώρα στην Αλβανία η πολιτική αντιπαράθεση έχει φθάσει στα άκρα με φόντο τη κατάσταση στη Χειμάρρα.

Δημοσίευμα της Αλβανικής εφημερίδα «Τέμα» υποστηρίζει πως ο Αλβανός Πρωθυπουργός τη δεκαετία του '80 είχε νοσηλευτεί για σχιζοφρένεια σε νευροχειρουργική κλινική των Τιράνων. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, χρειάστηκε και πιο εξειδικευμένη θεραπεία και για αυτό είχε νοσηλευτεί και σε κλινική στο Παρίσι.

«O ασθενής Ράμα εμφανιζόταν ιδιαίτερα επιθετικός όχι μόνο στα κοινωνικά περιβάλλοντα, αλλά και με τα μέλη της οικογένειάς του» αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα.

Μάλιστα σε αλβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύεται και η ιατρική καρτέλα νοσηλείας του η οποία αναφέρει ως διάγνωση «βεβαρυμμένη σχιζοφρένεια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top