Ακρωτήρι Χανίων: Το πατρικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- Στην Κρήτη αποχαιρετούν τον σύντεκνό τους

Η τελευταία φορά που έκλεισε πίσω του την πόρτα αυτού του σπιτιού ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο...

Το STAR με τη βοήθεια του καναλιού Νέα Κρήτη, σας ταξιδεύει στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου αποτελεί το ησυχαστήριο της οικογένειας.

Χαλέπα, το ιστορικότερο προάστιο των Χανίων, με πανοραμική θέα στην πόλη και στη θάλασσα. Εκεί  βρίσκεται το πατρικό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε. Tο αγαπημένο καταφύγιο του Έλληνα πολιτικού, που κάθε καλοκαίρι σφύζει από ζωή και οικογενειακή θαλπωρή. Η τελευταία φορά που έκλεισε πίσω του την πόρτα αυτού του σπιτιού ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Στο πλευρό της οικογένειας στέκεται επί 22 χρόνια η οικονόμος...η Ρόζμαρι 

«Το αγαπημένο του ήταν τα όσπρια» περιγράφει.

Σ' αυτό το σπίτι είχε υπογραφεί η σύμβαση της Χαλέπας, που παρείχε τα πρώτα δικαιώματα στους Κρήτες. Στο κεφαλόσκαλό του ήταν που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παιδάκι ακόμα φωτογραφήθηκε μαζί με το θείο του Ελευθέριο Βενιζέλο. Στο γραφείο του περνούσε... ώρες ατελείωτες, με συντροφιά τη φωτογραφία της αγαπημένης του Μαρίκας. Οι τελευταίες του σημειώσεις βρίσκονται ακόμη εκεί...

«Θυμάμαι πήγαινα να συζητήσω θέματα για την υγεία και ως πρωθυπουργός σηκωνόταν να μου ανοίξει την πόρτα» περιγράφει ο οικογενειακός γιατρός της οικογένειας, Μανώλης Παπαδάκης.

Η κάμερα της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης συνάντησε τους φίλους του στα Χανιά, οι οποίοι μίλησαν για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τι να πρωτοθυμηθούν από μία ζωή γεμάτη εμπειρίες, αναμνήσεις και συζητήσεις. Ήταν εξαιρετικός οικογενειάρχης, πολύ ευγενικός άνθρωπος, διορατικός πολιτικός και αγαπούσε βαθιά τον τόπο του,  λένε όσοι τον ήξεραν, συγκινημένοι.

«Όλοι άκουγαν τον Μητσοτάκη, όλοι άκουγαν τον παππού και τη γιαγιά» λέει προσωπικός φίλος του Κων. Μητσοτάκη, Γιώργος Κουκλάκης.

Αγαπημένος του καλοκαιρινός προορισμός, η παραλία του Μαραθίου. Του άρεσε για περίπου δύο ώρες - αυστηρά από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 -  να αγναντεύει τη θάλασσα και να κολυμπάει. Μετά τον περίμενε στο σπίτι η Μαρίκα, με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Το τραπέζι ήταν στρωμένο.

Η ταφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ  δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top