Τα μηνύματα των πολιτικών για το Πάσχα- Τι εύχονται για την Ελλάδα

Άναψαν κεριά, έσπασαν αυγά κι απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό- Πρώτη Ανάρτηση 16-04-2017 17:21

Μηνύματα ενότητας αλλά και ευχές για "χρόνια πολλά" και έξοδο της χώρας από την κρίση έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων ενόψει Πάσχα. 

Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», έσπευσε να στείλει ευχές προς την πατρίδα και τον ελληνικό λαό, από την Καλαμάτα και τον ιερό μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Σωτήρος.

 «Στην Πατρίδα μας και στον χειμαζόμενο Λαό μας, το πέρασμα από την εποχή της κρίσης στην εποχή της ελπίδας και της δημιουργίας. Στην Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, το πέρασμα από την σημερινή στασιμότητα και αμηχανία στην επίτευξη του τελικού σκοπού της, την ουσιαστική της θεσμική εμβάθυνση και ομοσπονδιακή ενοποίηση με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Και στον Κόσμο ολόκληρο, το πέρασμα από τον πόλεμο στην Ειρήνη και στην υπεράσπιση της Ανθρωπότητας από την θανάσιμη απειλή της σύγχρονης τρομοκρατικής βαρβαρότητας. Χριστός Ανέστη». 

Αλέξης Τσίπρας

«Να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία, επιτυχία, προσωπική και συλλογική. Και να ευχηθούμε ότι αυτή η χώρα θα τα καταφέρει. Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια και να την πάμε ακόμα πιο ψηλά», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr,

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει ήδη από χθες, Μ. Σάββατο, μεταξύ άλλων, ότι «πάνω απ' όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Πάνος Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα, κύριος Πάνος Καμμένος, βρέθηκε στο φυλάκιο Αγαθονησίου, για να γιορτάσει το Πάσχα με το στρατιωτικό προσωπικό και τους κατοίκους του νησιού.

Ο κ. Καμμένος αστειεύτηκε, μάλιστα, για το καθιερωμένο τσούγκρισμα αβγών. Συγκεκριμένα, είπε στον φαντάρο, με τον οποίο τσούγκρισε, ότι «δεν είναι ξύλινο, μην νομίζουν ότι το κάνουμε επίτηδες». Όταν, δε, το αυγό του υπουργού έσπασε, είπε: «Είδες, δίκαια έγιναν».

Δεν παρέλειψε, όμως, να στείλει και το δικό του πασχαλινό μήνυμα. «Το μήνυμα της Ανάστασης να είναι μήνυμα ελπίδας για όλη την Ελλάδα, για τους πολίτες και για εκείνους που φυλάνε Θερμοπύλες αυτές τις ημέρες γιορτής», είπε χαρακτηριστικά.

Φώφη Γεννηματά

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να εκφραστεί μέσω του Facebook. Στον προσωπικό της λογαριασμό, δημοσίευσε μια φωτογραφία με το Αναστάσιμο Φως, γράφοντας «το Φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία…».

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η Ανάσταση για το λαό μας δε μπορεί να έρθει από παλιούς και νέους "σωτήρες" των μνημονίων» τόνισε, από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

«Η Ανάσταση μπορεί να έρθει, όμως, αν στηριζόμενοι στις δικές μας αστείρευτες κι ακόμη αναξιοποίητες δυνάμεις, αποφασίσουμε να βάλουμε τέλος στο Γολγοθά ενός σάπιου συστήματος που φέρνει μόνο κρίσεις, φτώχεια, πολέμους», πρόσθεσε, χωρίς να παραλείψει να ευχηθεί «χρόνια πολλά και καλή δύναμη σε όλους». 

Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μοιράστηκε μια προσωπική του ιστορία, στον λογαριασμό του στο Facebook, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για το Πάσχα. Ανέβασε μια φωτογραφία του παππού του, Σήφη, γράφοντας: «"Όποιος συντηρεί το παιδικό του μυαλό, συντηρεί το μυαλό του". Αφιερωμένο εξαιρετικά (και κλεμμένο από τον Πόρτσια) σε όλους αυτούς που ξύπνησαν Κυριακή του Πάσχα και αναρωτιούνται τι είναι όλα αυτά γύρω τους και γιατί πρέπει να τα υπηρετήσουν. Καλημέρα! Στη φωτογραφία ο παππούς μου ο Σήφης (ο πατέρας της μητέρας μου) κερνάει την παρέα στον Δραπανιά. Πάω να ψαχουλέψω τα σημάδια στον τοίχο».

Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, στο μήνυμα του για το Πάσχα, τόνισε:"Βρισκόμαστε στην 7η χρονιά μνημονίων και λιτότητας και ο Ελληνικός λαός υποφέρει και βασανίζεται. Ιδιαίτερα οι νέοι αναχωρούν στο εξωτερικό αρκετοί, ενώ όσοι μένουν είναι άνεργοι ή αμείβονται με εξευτελιστικές αμοιβές. Αλλά και η τρίτη ηλικία υποφέρει και αυτή, αφού οι συντάξεις έχουν κοπεί κατά το ήμισυ και πλέον με ένα κόστος ζωής που διαρκώς αυξάνει. Τα κόμματα αντί να τρώγονται και να κάνουν θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή, οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνεννοηθούν. Πάνω η πατρίδα κάτω τα κόμματα, Αυτό πρέπει να γίνει σύνθημα όλων μας. Η Ένωση Κεντρώων εύχεται χρόνια πολλά σε όλους και ο Αναστάς Χριστός να φωτίσει όλους, μας γιατί περιθώρια για άλλα λάθη δεν υπάρχουν".

 

Άδωνις Γεωργιάδης

Στο πλαίσιο του εθίμου του τσουγκρίσματος και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γεωργιάδης ευχήθηκε «Χριστός Ανέστη», δημοσιεύοντας τη φωτογραφία ενός μπλε κι ενός κόκκινου αυγού που τσουγκρίζονται, προφανή αναφορά στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr, ο κύριος Γεωργιάδης γιορτάζει το Πάσχα στο Αμύνταιο, μαζί με την σύζυγο του Ευγενία Μανωλίδου.

Όπως φαντάζεστε, το μπλε αυγό είναι αυτό που κερδίζει, σπάζοντας το κόκκινο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top