Παραλήρημα Λαγού και ένταση με Τόσκα στη Βουλή: Είστε μπολσεβίκοι και πολιτικά καθάρματα!

«Αυτοί του Ρουβίκωνα είναι συνεργάτες σας, είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των υπουργών σας»

Στη… διαπασών ανέβηκε η ένταση στη Βουλή, με τον Παναγιώτη Λαγό να εξαπολύει πρωτοφανή και άγρια επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στον Νίκο Τόσκα και την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «μπολσεβίκους» και «πολιτικά καθάρματα».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την τοποθέτησή του σε πολύ υψηλούς τόνους από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Έγινε μία επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής κάποιοι αλήτες κουκουλοφόροι με τους οποίους συνεργάζεστε και τους καλείτε να συνομιλήσετε» είπε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του και τον κ. Λαγό να απαντά με μεγάλη ένταση: «Μη με διακόπτεις!».

«Κανείς δεν τους συνέλαβε και πήγατε μετά να συλλάβετε χρυσαυγίτες γιατί δήθεν κάποιον χτύπησαν. Όποιος είναι ένοχος για τις πράξεις του να τιμωρηθεί αλλά όχι να τιμωρούνται άνθρωποι α λα καρτ, τις ιδεολογίες τους» είπε και πρόσθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Είναι συνεργάτες σας αυτοί του Ρουβικώνα. Είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των υπουργών σας και τα παιδιά σας». 

Ο κ. Τόσκας διαμαρτυρήθηκε εκ νέου προς το προεδρείο, με τον κ. Λαγό να απαντά φωνάζοντας: «Θα με ακούσεις! Και μετά απάντα αν θέλεις».

Συνεχίζοντας, ο κ. Λαγός ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Είστε ηθικοί αυτουργοί και οδηγείτε όλους τους αλήτες παρακρατικούς να μας επιτίθενται γιατί έχετε περάσει στην κοινή γνώμη ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι άνθρωποι. Είστε απαράδεκτοι, ψευτοδημοκρατές».

«Για πες μου κάτι… Για τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί στη Θράκη δεν φταίει κανείς; Γιατί εμάς για κάτι νεροπίστολα μας πήγαν για εγκληματική οργάνωση. Γιατί τους παρακρατικούς του Ρουβίκωνα που κάνουν [παρέλαση με όπλα στα Εξάρχεια τους κοιτάτε και τους αφήνετε;» πρόσθεσε ο ίδιος, για να… περιλάβει στη συνέχεια τον Μάκη Μπαλαούρα, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση με τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως: «Τέλος ποιος είναι αυτός ο Άθεος, ο αστείος ο Μπαλαούρας; Που θα μιλήσει αι το Άγιο Φως και την Ελλάδα; Είστε μπολσεβίκοι, πολιτικά καθάρματα».

Ο κ. Τόσκας διαμαρτυρήθηκε εκ νέου, με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό να ζητά να διαγραφεί η τελευταία φράση από τα πρακτικά.

«Όχι κύριε πρόεδρε. Γιατί; Προσωπικά είναι εξαίρετοι. Πολιτικά καθάρματα είστε (προς τον κ. Τόσκα). Πολιτικά, είπα» είπε ο κ. Λαγός.

«Ποιος καταδίκασε την επίθεση στη Χρυσή Αυγή, την απόπειρα να καούν ζωντανοί άνθρωποι; Όπως είχε γίνει στη Marfin που οι παρακρατικοί αλήτες σύντροφοί σας, οι γιοι των υπουργών σας, κάψανε τους ανθρώπους ζωντανούς και δεν συνελήφθη κανείς».

Τέλος, ο βουλευτής της ΧΑ αναφέρθηκε και στην Επάνασταση του 1821, λέγοντας πως «είχε γίνει για την πίστη και την απελευθέρωση της πατρίδας αλλά αυτά σας πειράζουν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε σε σαφώς πιο ήπιο τόνο.

«Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες όταν πρόκειται να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους είναι πολύ σκληρές απ’ όλα τα καθεστώτα. Η εφαρμογή νόμου θα γίνει. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, θα διαφυλαχθεί η δημοκρατία και θα βελτιωθεί το σύστημά μας και όχι θα κατεδαφιστεί, όπως ευελπιστούν κάποιοι που ήδη έχουν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη» είπε.

Με σαφείς αιχμές για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τόσκας πρόσθεσε: «Τους καλώ να κλειστούν μόνοι τους στο ντουλάπι της ιστορίας , εκεί που τους έκλεισε η ήττα τους το ’45, πριν τους κλείσει ο λαός γιατί τους έχει πάρει χαμπάρι. Να μη μιλούν οι υπαίτιοι ήττας και εθνικών προδοσιών στο παρελθόν. Και να μην προκαλούν γιατί η νομιμότητα θα εφαρμοστεί όπου χρειάζεται».

Την ώρα που ο κ. Τόσκας μιλούσε, ο κ. Λαγός ακουγόταν να διαμαρτύρεται χωρίς πάντως να είναι σαφές εάν τοποθετήθηκε με ύβρεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top