Βενιζέλος: Λύση είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η συμπόρευση μαζί του

Αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος:  Λύση είναι  να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η συμπόρευση μαζί του

Αντίθετος στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ  με το ΠΑΣΟΚ  εμφανίστηκε ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του χθες το βράδυ σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για τον λαϊκισμό και τον λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό (λαϊκισμό).

Απαντώντας συγκεκριμένα σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσέγγισης ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος ανέφερε:

«Διαφωνώ απολύτως. Θεωρώ ότι το επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση η οποία θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πραγματικά ευρωπαϊκών και των πραγματικά δημοκρατικών δυνάμεων».

Ο κ.  Βενιζέλος διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει  να κληθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά δεν μπορεί να παρεμποδίσει τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν αρνηθεί, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.   «Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί όμως αρνούμενος να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική».

Σχετικά με την αξιολόγηση, υποστήριξε ότι  ο κ. Αλέξης Τσίπρας κάνει ένα ακόμη λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Ο πρώην  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα ότι « μετατρέπεται η διάχυση του εθνολαϊκισμού σε πολιτικό σχέδιο» το οποίο χαρακτήρισε «σχέδιο Φρανκενστάιν».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top