MONO στο STAR: Το παρασκήνιο με τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ που άναψε φωτιές

Γιατί βγήκε και μίλησε λίγο μετά τον πρόεδρο του Eurogroup o Ντομπρόβσκις

Το παρασκήνιο γύρω από τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ σχετικά με την μη επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου αποκάλυψε ο Θάνος Αθανασίου στην εκπομπή LIVE U του STAR.

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Eurogroup σε εκπομπή στο RTL είπε πως δεν θα έχουμε ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όχι αν θα έχουμε συμφωνία ή όχι.

Για να έχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξήγησε, πρέπει να υπάρξει και νομοθέτηση και να υπάρξει και έκθεσης συμμόρφωσης.

«Γι’ αυτό, 5 λεπτά μετά βγήκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε ειδική συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είπε “ελπίζω να δώσουμε τα χέρια με την Ελλάδα έστω και την τελευταία στιγμή. Θα είναι κρίμα να μην το κάνουμε γιατί θα χαθεί όλη αυτή η αναπτυξιακή δυναμική που υπάρχει και καταγράφεται» είπε ο ανταποκριτής του STAR.

Όπως εξήγησε, μια συμφωνία θα πρέπει να προβλέπει σαφώς για πόσα χρόνια θα πρέπει να διατηρηθεί το πλεόνασμα 3,5% και με τι μέτρα και πότε θα επιτευχθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top