Επιμένει ο Ντομπρόβσκις: Εφικτή ακόμα η συμφωνία με την Ελλάδα

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

Επιμένει ο Ντομπρόβσκις: Εφικτή ακόμα η συμφωνία με την Ελλάδα

Την πεποίθηση πως η συμφωνία με την Ελλάδα είναι ακόμα εφικτή εξέφρασε κατά τη δευτερολογία του στην ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ελληνικό πρόγραμμα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Ντομπρόβσκις.

Ο Αντιπρόεδρος επανέλαβε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους και τις προσδοκίες και είναι σε τροχιά εκπλήρωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% το 2017, ενώ υπάρχει ένα μικρό κενό για το 2018 "για το οποίο όμως μέτρα κάλυψης έχουν προ- εντοπιστεί". Είπε ξανά ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις προχωράνε, αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες, τονίζοντας ότι τώρα η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να τις εκπληρώσει.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπενθύμισε ότι στόχος τώρα είναι "να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ, καθώς αυτό προβλέπεται από τη συνθήκη του ESM", σημείωσε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ "μπορεί να είναι πιο απαισιόδοξες και να υπάρχει ένα κενό", αλλά "με προσπάθεια από όλες τις πλευρές μπορεί να κλείσει".

Τέλος τόνισε πως "θα είναι κρίμα να μην γίνει η τελευταία προσπάθεια, τώρα που η οικονομιά ανακάμπτει ισχυρά" και δήλωσε πως "η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για να υπάρξει μια συμφωνία για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση".

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top