Αισιόδοξη η Αχτσιόγλου - Προβλέπει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας «επί της αρχής»

«Δεν μπορούν να λυθούν τα εργασιακά σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης» δήλωσε με «νόημα»

Την αισιοδοξία της για μία «επί της αρχής» πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας για την δεύτερη αξιολόγηση εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, μετά τις συναντήσεις της στις Βρυξέλλες με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Όπως δήλωσε «στο Eurogroup κομβικό ρόλο θα έχει η συζήτηση για τα εργασιακά, ακριβώς επειδή είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί σε επίπεδο τεχνικής διαπραγμάτευσης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι επικεφαλής των θεσμών να πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις αποφάσεις.


Η υπουργός Εργασίας επέμεινε και στις Βρυξέλλες στη θέση της για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα.

«Μεταφέραμε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα. Στο σύνολό τους, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα οποία συναντήθηκα υποστηρίζουν θερμά τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επαναφορά της χώρας σε αυτό που αποτελεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο στα εργασιακά δικαιώματα» δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου.

Όπως επισήμανε, τα ευρωβουλευτές τόνισαν ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση εξαίρεσης από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει την εξαίρεση της χώρας μας.

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καλύπτουν ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων υποστήριξαν ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να ασκήσουν τις αναγκαίες πιέσεις στο πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα» πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις σχετικά με την διαπραγμάτευση στο βίντεο του Star ...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top