Κεγκέρογλου σε Τσίπρα: Αν ιδρύσετε γραφεία σε Χανιά και Ηράκλειο, προσοχή μην έχουμε… βεντέτα!

Ειρωνικά κάνει λόγο για νέα αντίληψη περί αποκέντρωσης και διοικητικής μεταρρύθμισης

Ερώτηση στον πρωθυπουργό με ειρωνική διάθεση κατέθεσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κριτικάρει έντονα τη δημιουργία γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και ειρωνικά προτείνει τη δημιουργία γραφείων και στο Ηράκλειο αλλά και στα Χανιά για να μην προκύψει… καμιά βεντέτα!
Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα
Θέμα: «Ίδρυση Πρωθυπουργικού Γραφείου μετά τη Θεσσαλονίκη, σε Ηράκλειο και Χανιά και χρήση ως χώρος συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ όπως το Μαξίμου;».
Η νέα αντίληψη περί αποκέντρωσης και διοικητικής μεταρρύθμισης με την ίδρυση Πρωθυπουργικών Γραφείων στην Ελληνική περιφέρεια, αποτελεί μια σπουδαία και ιστορική καινοτομία, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του λαού της Βορείου Ελλάδος που πλέον αισθάνεται ότι επίκειται η επίλυση των προβλημάτων του, μετά την αποτυχία του Προγράμματος Θεσσαλονίκης.
Μετά την δημιουργία Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη όπου ήδη εδρεύουν:
α) Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, β) Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, γ) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και δ) Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ανταπόκριση που είχε στους πολίτες, παρακαλούμε να προχωρήσετε στην ίδρυση Γραφείου Πρωθυπουργού και στο Ηράκλειο Κρήτης αν και στερείται έδρας Υπουργείου.
Επειδή όμως ενδέχεται να προκληθούν δικαιολογημένες αντιδράσεις από τα Χανιά λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ηράκλειο, παρακαλούμε για την ταυτόχρονη ίδρυση γραφείου και στα Χανιά.
Ερωτάστε κ. Πρωθυπουργέ,
1) Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να ιδρυθούν Πρωθυπουργικά Γραφεία ταυτόχρονα σε Ηράκλειο και Χανιά;
2) Πότε τοποθετείτε την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων και τα εγκαίνια τους;
3) Σε δεύτερη φάση προτίθεστε να ιδρύσετε Γραφείο στο Καπίστρι Λασιθίου όπως επισημαίνει ο κ. Αντώνης Βγόντζας όπως και στο Δήμο Βιάννου απ’ όπου εκλέγονται οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου;
4) Το Γραφείο Θεσσαλονίκης θα εποπτεύει μόνο τις προαναφερθείσες Κυβερνητικές δομές: α)Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, β)Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, γ)Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ή και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; 5) Τα Γραφεία Πρωθυπουργού στις πόλεις της Περιφέρειας θα χρησιμοποιούνται ως χώροι συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει με το Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο συνεδριάζει σήμερα (28-11-2016) το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top