Η κυβέρνηση υποχωρεί στα εργασιακά για να κλείσει η αξιολόγηση!

Τι ανέφερε η Κ. Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μ. Ζαχαρέα

«H διαπραγμάτευση δεν εξελίσσεται καλά και φοβάμαι πως η αξιολόγηση θα κλείσει μεν γρήγορα όπως θέλει η κυβέρνηση, άλλα θα αφήσει πίσω της εργασιακά συντρίμμια» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους θεσμούς.
Όπως τόνισε η γνωστή δημοσιογράφος:
1. Στις ομαδικές απολύσεις έχει φτάσει στο να αυξηθεί το όριο στο 10% , χωρίς μάλιστα την ασφαλιστική δικλείδα που ισχύει σήμερα, τους 30 εργαζόμενους. Δηλαδή, μια μεγάλη εταιρία μπορούσε σήμερα να απολύσει μέχρι 30 εργαζόμενους κάθε μήνα. Αν εκλείψει αυτό το όριο – για μια τράπεζα για παράδειγμα που έχει 10.000 εργαζόμενους , θα μπορεί να απολύει 700 με τη μία!
2. Το δεύτερο πολύ κακό είναι ότι ουσιαστικά επανέρχεται το «λοκ άουτ», όπως κι αν το βαφτίσουν. Δηλαδή, η κουβέντα έχει φτάσει στο ότι αν οι τεχνικοί μιας εταιρείας απεργούν και το διοικητικό προσωπικό δεν απεργεί, δεν θα πληρώνεται κανείς, αφού η εταιρία δεν θα δουλεύει.
3. Επίσης, δεν φαίνεται να επανέρχονται ούτε οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις εργαζομένων – εργοδοτών που η κυβέρνηση δήλωνε σίγουρη ότι θα ισχύσουν από 1/1/17. Τώρα… θα το συζητήσουμε το δεύτερο εξάμηνο του 2017, για να ισχύσει πιθανότατα από το 2019.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της για την διαπραγμάτευση: «Όλα αυτά, αν τελικώς κλείσει εκεί η διαπραγμάτευση, είναι μεγάλες υποχωρήσεις. Και η κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να τα ψηφίσει στη Βουλή, αλλά δεν ξέρω πώς θα τα εισπράξει μια τόσο ταλαιπωρημένη κοινωνία. Και δη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που μετρούν και 1,5 εκ. άνεργους».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top