Τι κρύβεται ΠΙΣΩ από τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου- Τι είπε και τι ΔΕΝ είπε ο Ομπάμα

Ο Μιχάλης Ιγνατίου που ταξίδεψε μαζί του από τις ΗΠΑ μιλά στο STAR

«Οι Αμερικανοί είναι ευχαριστημένοι από την επίσκεψη μέχρι στιγμής. Οι ενημερώσεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές. Αυτό που τονίζεται είναι πως ό,τι υποσχέθηκε να πει, το είπε. Πρώτα από όλα, τα όμορφα λόγια που είπε για τη χώρα μας, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον ελληνικό τουρισμό και ελπίζω η κυβέρνηση να αδράξει αυτή την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου, όσον αφορά στο παρασκήνιο της επίσκεψης Ομπάμα και πρόσθεσε:

«Δεύτερον στο θέμα της οικονομίας, ο κ.Ομπάμα είπε ότι θα συνεχίσει την αμέριστη υποστήριξή του».
ιγνα.jpg
Ποιο είναι το κομβικό σημείο όμως τώρα;

«Το ερώτημα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα. Αυτό που τονίστηκε από την αμερικανική πλευρά είναι ότι θα συνεχίσει να θέτει το θέμα του χρέους για όσο καιρό είναι στην προεδρεία»

Όπως επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου, «θα φανεί στο Βερολίνο τι θέση θα πάρει η Μέρκελ όταν ο Ομπάμα της θέσει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους. Και το εννοεί όταν μιλά για “ελάφρυνση του χρέους”. Αυτό είναι και το δόγμα του σε θέματα οικονομίας».

Ο δημοσιογράφος εκτίμησε βέβαια πως το αποτέλεσμα αυτής της μάχης Ομπάμα- Μέρκελ, «είναι δύσκολο να είναι θετικό, καθώς ο Ομπάμα είχε την ισχύ για επτάμιση χρόνια και το προσπάθησε πολύ. Αλλά σε διάστημα δύο μηνών είναι δύσκολο να επιτύχει αυτό που θέλει η ελληνική κυβέρνηση».

Όσον αφορά στον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Ιγνατίου συνέστησε υπομονή, μέχρι να ανακοινωθεί το επιτελείο του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top