Κεγκέρογλου: «Θυμάστε που διοριστήκατε σε κρατικό οργανισμό επί ΠΑΣΟΚ κ.Κατρούγκαλε;»

Ο κακός χαμός στη Βουλή μεταξύ δύο βουλευτών ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού Εργασίας

«Άναψαν» τα αίματα σήμερα στη Βουλή, μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο Κεγκέρογλου μάλιστα, κατηγόρησε τον Κατρούγκαλο ότι διορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ σε κρατικό οργανισμό!
Αρχικά, ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε τον υπουργό Εργασίας «ψεύτη». Στην πορεία, ο Βασίλης Κεγκέρογλου χ��ρακτήρισε τον Γιώργο Κατρούγκαλο «άξιο εκπρόσωπο της πολιτικής απατεωνιάς» και αποκάλυψε το διορισμό του υπουργού επί ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:
«Να θυμίσω στην Ολομέλεια, ότι σας γνώρισα, όταν περιμένατε στον προθάλαμο ενός υπουργού για να σας διορίσει στην Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. Το θυμάστε κύριε Κατρούγκαλε;». Και συνέχισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ: «Σας διόρισε λοιπόν, και μαζί με όλους τους άλλους πρέπει να απολογηθείτε γι’ αυτά τα οποία κατηγορήσατε».
Ακόμη, ο κ.Κεγκέρογλου έκανε λόγο για «έλλειμα πολιτικής» και ανέφερε χαρακτηριστικά για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ότι «δεν είναι δίκαιη, δεν έχει βιωσιμότητα και είναι ψευδεπίγραφη».
Η απάντηση του υπουργού Εργασίας προκάλεσε μεγαλύτερη ένταση στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι "μόνο ο δικός του διορισμός δεν ήταν ρουσφετολογικός, παραδόξως για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ".
«Πράγματι ήμουν πρόεδρος του συγκεκριμένου οργανισμού, όμως η επιλογή μου έγινε μετά από σύμφωνη απόφαση τριμερούς επιτροπής. και όσο και αν δεν σας αρέσει συνέβη στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να υπάρχει και ένας διορισμός να μην είναι ρουσφετολογικός» είπε χαρακτηριστικά.
Το λόγο πήρε ξανά ο Βασίλης Κεγκέρογλου απαντώντας στον Υπουργό: «Φυσικά δεν μπορεί να είστε ΠΑΣΟΚ με αυτά που εκφράζετε» και διευκρίνισε «μίλησα για είναι πολιτική απατεωνία. Όταν και προχτές λέγατε ότι δεν έχω κάνει περικοπές σε συντάξεις και οι άνθρωποι πέφτουν ξεροί ενώ είχαμε και θάνατο».
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε το λόγο για να επισημάνει: «Ο κ. Κατρούγκαλος είναι γνωστό ότι πάει, όπου υπάρχει εξουσία και χρήμα, ξέρουμε για το 12 % . Όταν τον διόρισε ο κ. Ρέππας επί ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρο στην Κατάρτιση Α.Ε, πήγε. Σε αυτά τα 40 χρόνια αναφέρεται, όταν λέει ότι, κατέστρεψαν τη χώρα».
Λίγο μετά, ανέβηκε στο Βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω αν έχετε την ανάγκη να πείτε μια δημόσια συγγνώμη. Αν έχετε τύψεις και ενοχές για τα ψέματα που είπατε προεκλογικά και εξακολουθείτε να λέτε μέχρι σήμερα. Δεν ήταν τυχαία η πορεία των συνταξιούχων. Τους προκαλείτε με τα ψέματα σας. Δεν υπάρχει ούτε ένας συνταξιούχος που να μην έχει υποστεί μείωση».
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top