Γ. Κουμουτσάκος: Να μην συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση

"Δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης"

Γ. Κο��μουτσάκος: Να μην συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση

Tην ανάγκη για αρραγές μέτωπο και εθνική ενότητα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να συγχέεται με τη συναίνεση προς μία κυβέρνηση που την έχει συνειδητά τορπιλίσει.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση Ν.Δ. Αμαρουσίου «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες» επισήμανε ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, σε μια ευρύτερη περιοχή με πολλές κρίσεις. Και ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να αγνοούμε τους κινδύνους. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μη συζητά σοβαρά, να μην ασχολείται ψύχραιμα, με την εξωτερική της πολιτική».

Διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνη��η που την έχει συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης».

«Φυσικά και με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Διότι είναι η κυβέρνηση των αδιεξόδων, της καταστροφικής πολιτικής, της πόλωσης και του διχασμού» ανέφερε.

Έκανε λόγο για την ανάγκη θέσπισης ενός μόνιμου υφυπουργού Εξωτερικών πενταετούς θητείας αλλά κι ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που θα έχει μια συνολική θεώρηση της εξωτερικής πολιτικής, των προκλήσεων αλλά και των χειρισμών που απαιτούνται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top