Αιχμές Κατρούγκαλου για δικαστές: «Ορισμένοι παραβίασαν τον όρκο τους κι έκαναν τους ρεπόρτερ»

"Eίναι πλημμέλημα να μεταδίδουν ότι συζητιέται εντός διάσκεψης" επισήμανε

Σαφείς αιχμές για τους δικαστές άφησε ο Υπουργός Εργασία��, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, λέγοντας πως κάποιοι παραβίασαν τον όρκο τους και υπέκυψαν στον πειρασμό να «κάνουν τους ρεπόρτερ».

«Τα νομικά της απόφασης θα τα κρίνουμε όταν αυτή δημοσιευτεί. Από κει και πέρα κάθε τέτοια κρίσιμη απόφαση, έχει δικαιοπολιτικό χαρακτήρα, δηλαδή έχει μια νομική διάσταση, έχει και ένα πολιτικό περιεχόμενο. Το ΣτΕ είχε να εκτιμήσει δύο συνταγματικότητες. Η μία είναι η συνέχιση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών χωρίς μόνιμες άδειες μόνο με προσωρινές. Θεώρησαν, σε αντίθεση με τη δική μου επιστη��ονική άποψη, ότι και να μη δημιουργηθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ είναι αντισυνταγματικό» είπε αρχικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Έχει βαρύ παρελθόν η σχέση της εκτελεστικής με τη δικαστική εξουσία. Η πρώτη πάντα επιχειρούσε τον εναγγαλισμό μέχρι ασφυξίας, της δεύτερης. Αυτό δεν σημαίνει ότι και η δικαστική εξουσία δεν έχει ευθύνες» και πρόσθεσε, αφήνοντας αιχμές:

«Το ρεπορτάζ που διαβάζαμε στις εφημερίδες πριν την δημοσίευση της απόφασης, αποτελεί μια παραβίαση του όρκου του δικαστή και συγκεκριμένης ποινικής διάταξης, του άρθρου 251 του ποινικού κώδικα, που απαγορεύει στον δικαστή να μεταδίδει ότι συζητιέται στη διάσκεψη».

Και κατέληξε: «Νομίζω ότι ορισμένοι δικαστές υπέκυψαν στον πειρασμό να είναι κάτι άλλο από δικαστές. Να είναι ρεπόρτερ στην καλή εκδοχή. Το ρεπορτάζ το έδιναν σε εκείνα τα μέσα, που ήταν παράγοντες του συστήματος διαπλοκής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top