Τα «μαζεύει» η Γεροβασίλη: Εξέφρασα απλή δυσαρέσκεια για την απόφαση του ΣτΕ

«Ανόητοι όσοι μιλούν για το ύφος μου, μπορεί να είχα πυρετό - Ο Μητσοτάκης γιατί λέει για δημοκρατική εκτροπή, είδε πουθενά τανκς;»

Να τα «μαζέψει» όσον αφορά τις επιθετικές δηλώσεις της κατά της Δικαιοσύνης μετά την απόφαση του ΣτΕ επεχείρησε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο�� Σκάι, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι έκρινε μια απόφαση εκφράζοντας απλά «δυσαρέσκεια», ενώ για τις έντονες αντιδράσεις των δικαστικών ενώσεων είπε πως «όπως εγώ καλώς εξέφρασα τη γνώμη, καλώς εξέφρασαν και οι δικαστές τη γνώμη τους».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν για απώλεια της ψυχραιμίας της, έκανε λόγο για ανοησίες και τόνισε πως «θα μπορούσα να έχω πυρετό».

«Θα προτιμούσα στον δημόσιο διάλογο να είμαστε όλοι ειλικρινείς, η υποκρισία δεν χρειάζεται. Το άρθρο 14 του Συντάγματος μου επιτρέπει να λέει την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Εγώ δεν είπα αν οι δικαστές είναι καλοί, αν το ΣτΕ είναι σοβαρό όργανο. Έκρινα μια απόφαση και ποια αποτελέσματα παράγει. Θεωρώ τα όσα ειπώθηκαν υποκρισία πολλών, οι οποίοι θέλουν να προσβάλλουν συνεχώς την κυβέρνηση. Είχαμε μια κρίση και δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς. Όλοι αυτοί που υποκριτικά λένε ότι σέβονται την δικαιοσύνη και δεν εφάρμοσαν τις επιταγές της δικαιοσύνης και του Συντάγματος, τι λένε τώρα;» είπε η κα Γεροβασίλη.

Σε ερώτηση για το αν αυτό θεωρείται παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, είπε: «Ποια παρέμβαση; Η απόφαση είχε βγει. Μιλούσα για μια δυσαρέσκεια για την κρίση. Στον δημόσιο διάλογο καλώς εγώ εξέφρασα την άποψή μου όπως και οι δικαστές καλώς εξέφρασαν την άποψή τους. Έχω δικαίωμα να κρίνω. Όσον αφορά το ύφος, αυτό είναι τουλάχιστον ανόητο. Εγώ μπορεί να είχα πυρετό. Το ύφος θα κρίνουμε τώρα; Άλλος είπε ότι δεν ήταν σωστό το μακιγιάζ».

«Εγώ μετέφερα την άποψή μου. Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Εμείς κρίνουμε αλλά εφαρμόζουμε τους νόμους. Έκρινα τι παράγει η απόφαση» πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη, η οποία απαντώντας στις κατηγορίες περί λαϊκισμού για τις αναφορές για τις θέσεις των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και τις προσλήψεις στην Υγεία που χάνονται χωρίς τα χρήματα των αδειών, είπε: «Λαϊκισμός είναι να μιλήσω για προσπάθειες να στηριχθούν αδύναμοι συμπολίτες μας σε ένα δύσκολο δημοσιονομικά περιβάλλον. Όποιος το λέει ας πάρει και την ευθύνη του».

Για προσωρινές άδειες: Αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ, θα πάμε σε προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας

«Περιμένουμε να βγει η απόφαση. Παρανόμως ξέρουμε και όσα ξέρουμε. Όταν δούμε το σκεπτικό της θα κρίνει και το επόμενο νομοθέτημα για τις αδειοδοτήσεις. Έχουμε πει ότι θα ακολουθήσουμε τις αποφάσεις του ΣτΕ» διευκρίνισε η κα Γεροβασίλη

«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη για τον αριθμό των αδειών, θα προκύψει αυτό» πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας για προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας στα κανάλια: «Αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ σήμερα, θα πρέπει να υποκαταστήσουμε μια διαδικασία μέχρι να συγκροτηθεί. Εκτιμώ ότι θα είναι μια προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας για όποιον έχει τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος, υπάρχοντες και νέους καναλάρχες».

«Δεν είναι πολιτική ήττα η απόφαση του ΣτΕ - Ο Μητσοτάκης γιατί λέει για δημοκρατική εκτροπή, είδε πουθενά τανκς;»

Η κα Γεροβασίλη τόνισε πως δεν ήταν πολιτική ήττα της κυβέρνησης η απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του νόμου και τόνισε ότι το θέμα του ανασχηματισμού έχει πάει πίσω.

Όσον αφορά το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές, είπε: «Μιλάει για δημοκρατική εκτροπή ο κ. Μητσοτάκης σαν να βγήκαν τα τανκς στη χώρα. Εγώ θα έπρεπε να μιλάω γι' αυτό, η ΝΔ κάνει εκτροπή βάζοντας μας εμπόδια στην εφαρμογή του Συντάγματος για τις τηλεοπτικές άδειες. Το αίτημα του για εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Δείτε ακόμη:

Μητσοτάκης: Μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top