Βέλη Κορωνάκη κατά της ηγεσίας: Ο Τζουμάκας και ο Κουβέλης είναι η ανανέωση;

Κάνει λόγο για απόλυτη προσαρμογή σε ένα μοντέλο διαχειριστικού κόμματος

Βέλη Κορωνάκη κατά της ηγεσίας: Ο Τζουμάκας και ο Κουβέλης είναι η ανανέωση;

Βέλη κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης λίγες ώρες μετά 2ο συνέδριο της Κουμουνδούρου. δείχνοντας ότι οι «αντιπολιτευτικές» φωνές εντός του κόμματος είναι υπαρκτές.

Στον απόηχο της έντονης κριτικής που δέχθηκε από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (χαρακτηριστικά, ο Παπαδημούλης είπε στην ομιλία του ότι «ήταν λάθος η επιλογή Κορωνάκη για τη γραμματεία»), ο τέως γραμματέας αναρωτήθηκε εάν η ανανέωση στον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει… με τον Φώτη Κουβέλη και τον Στέφανο Τζουμάκα.

«Αυτός ο δρόμος αφήνει χώρο μόνο για μετεγγραφές τύπου Τζουμάκα και Ξενογιαννακοπούλου ή για την επιστροφή του Κουβέλη και τελικά σημαίνει την απόλυτη προσαρμογή σε ένα μοντέλο διαχειριστικού κόμματος, που το ενώνει η παραμονή στην εξουσία και όχι η ιδεολογία ή το πολιτικό σχέδιο για το μέλλον» αναφέρει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών με τίτλο «Τι δεν ακούσαμε στο Τάε Κβον Ντο».

«Μάλλον ο στόχος του ανοίγματος στην κοινωνία και της δημιουργίας ενός μαζικού δημοκρατικού κόμματος δεν μοιάζει και τόσο ρεαλιστικός μια και οι εκβιασμοί που συνεχώς θα επανέρχονται, θα επιβάλουν τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, θέτοντας κόμμα και κυβέρνηση σε αντίθεση με τα συμφέροντα όσων θεωρητικά θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν» προσθέτει -μεταξύ άλλων- ο ίδιος.

«Το πραγματικό ερώτημα για αρκετούς πια δεν είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τι κάνουμε όσοι αμφισβητούμε τη σημερινή πορεία. Πώς χτίζουμε από σήμερα μια αριστερή ανταγωνιστική πρόταση στον κυρ��αρχο μονόδρομο, βρίσκοντας κοινά πεδία δράσης, προσπαθώντας να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας και θέτοντας τουλάχιστον τα σωστά ερωτήματα» καταλήγει ο κ. Κορωνάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top