Στραγγαλίζουν με τροπολογία τα κανάλια - Πετούν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους

Σε «ξαφνικό θάνατο» οδηγεί η κυβέρνηση τους τηλεοπτικούς σταθμούς

Στραγγαλίζουν με τροπολογία τα κανάλια - Πετούν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους

Αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας της μεγάλης πλειοψηφίας των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν σήμερα επιχειρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε Παρασκευή βράδυ!

Με την τροπολογία που κατατέθηκε στο παντελώς άσχετο νομοσχέδιο (το οποίο έχει προγραμματισθεί να τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη) με τον τίτλο «Ελληνικό Ίδρυμα Καινοτομίας και άλλες διατάξεις», η οποία υπογράφεται από τους Υπουργούς Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, Επικρατείας Νίκο Παππά, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, προβλέπεται στην περίπτωση που ένας σταθμός συνεχίσει να εκπέμπει, πέντε μέρες μόλις μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης για την οριστική χορήγηση αδειών, ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και πρόστιμο από 20.000 έως… 1,5 εκ. ευρώ!

Δίνεται επίσης προθεσμία έξι μηνών για να εκπέμψουν σε «high definition» οι σταθμοί που αδειοδοτούνται.

Παράλληλα προβλέπονται και οικονομικά μέτρα καθώς με την τροπολογία προστίθεται ρύθμιση που δεν αναγνωρίζει ως φορολογικά έξοδα τη διαφημιστική δαπάνη μιας επιχείρησης σε μη αδειοδοτούμενο κανάλι.

Την αρμοδιότητα έχει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και όχι το ΕΣΡ, το οποίο παρακάμφθηκε για άλλη μία φορά με αντισυνταγματικό και προβληματικό πολιτικά τρόπο.

Την ίδια στιγμή πάντως που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς "στραγγαλίζει" την ενημέρωση και πετάει 2.000 εργαζόμενους στον δρόμο, συνεχίζει στον ίδιο ολισθηρό δρόμο των προκλητικών δηλώσεων εις βάρος υγιών επιχειρήσεων και εργαζομένων: " Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις της μιντιακής εξουσίας" ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο μετά την κατάθεση της τροπολογίας του "ξαφνικού θανάτου".

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.pdfΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ.pdf

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top