Φωτίου: «Ο Πολάκης αποκατέστησε την αξιοπρέπειά του με τη δήλωση για το δημοσιογράφο»

«Είμαστε κανονικοί άνθρωποι»

​Στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του ότι θα έπρεπε να είχε «θάψει στα τρία μέτρα» έναν δημοσιογράφο.

Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 όσα είπε ο κ. Πολάκης ήταν μια κρητική έκφραση αποκατάστασης της αξιοπρέπειάς του.

«Δεν μπορώ να ξέρω πραγματικά την ψυχολογική κατάσταση ενός υπουργού που ακούει να του λέει ένας δημοσιογράφος μάζεψε το σκύλο σου! Τη φράση αυτή δεν θα τολμούσε να την πει δημοσιογράφος σε υπουργό της Δεξιάς. Το δικό μας ύφος και ήθος είναι ότι ε��μαστε κανονικοί άνθρωποι. Δεν μου αρέσουν οι ακραίες εκφράσεις. Προσπαθώ να τις αποφεύγω αλλά ξέρετε ότι εμείς έχουμε δώσει έναν άλλο αέρα. Ξέρετε ότι ό,τι ώρα θέλουν οι δημοσιογράφοι μπορούν να μας προσβάλλουν και δεν σηκωνόμαστε να φύγουμε. Δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνουν οι κρητικές εκφράσεις. Αποκατέστησε την αξιοπρέπειά του ο Πολάκης με μια κρητική έκφραση. Είμαστε σοβαροί; Εσείς τι νομίζετε ότι εννοούσε; Ότι θα τον σκότωνε;», είπε η Θ. Φωτίου.

Αναφερόμενη στο νέο πακέτο μέτρων, ύψους 3 δισ. ευρώ για το οποίο φέρονται να έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους οι θεσμοί, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε:

«Έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από τις διαφωνίες μεταξύ θεσμών και ΔΝΤ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την υπογραφή μας. Ούτε την επεξεργαζόμαστε τη νέα πρόταση, ούτε την απορρίπτουμε. Πήρε μεγάλη δημοσιότητα για προφανείς λόγους. Απαντώ ότι δεν την μελετάμε δεν την έχουμε αποδεχθεί. Ακούστηκε κι αυτή η πρόταση αλλά αν δεν δούμε το συνολικό πακέτο δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές. Στο ερώτημα πότε περιμένουν την συμφωνία και πότε την ψήφιση απάντησε ότι κατατίθεται την Τετάρτη στην Βουλή και η ψήφιση θα γίνει μετά το Πάσχα».

Τέλος χ��ρακτήρισε θετικό την κίνηση της ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ντράγκι, ενώ τόνισε πως ο Σόιμπλε είναι βράχος ακλόνητος στο θέμα του χρέους.

«Δεν έχει αλλάξει θέση ούτε μια ώρα από αυτά που λέει. Όμως το τοπίο έχει αλλάξει και το ξέρει. Μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ανοίγει η συζήτηση για το χρέος», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top