Φίλης:Ακυρώστε την συγκέντρωση γιατί μέσα έχω γιορτή-Εκπαιδευτικοί:Δεν δεχόμαστε συμβουλές

Η έκκληση του υπουργού Παιδείας και οι αντιδράσεις από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

​Έκκληση στους συνδικαλιστές – εκπαιδευτικούς να αναβάλλουν την πανελλαδική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, που είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής, απηύθυνε ο Νίκος Φίλης, καθώς την ίδια ώρα θα γίνεται στο κτίριο εκδήλωση για βράβευση μαθητών.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση, σύμφωνα με αν��κοίνωση του υπουργείου Παιδείας, έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και βέβαια είναι αδύνατο να αναβληθεί.

"ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ"

Οι εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους εκφράζουν την έκπληξή τους καθώς πάντα στο υπουργείο υπάρχει κάτι προγραμματισμένο και εμφανίζονται ανυποχώρητοι για την πραγματοποίηση των αυριανών στάσεων εργασίας και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει την χάρη στον κύριο Φίλη, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας γνώριζε εδώ και ημέρες για τις κινητοποιήσε��ς, και αν ήθελε –όπως λένε- θα μπορούσε να είχε αλλάξει τον χώρο της εκδήλωσης.

«Η κινητοποίησή μας δεν στρέφεται κατά των μαθητών και της εκδήλωσης. Οι μαθητές μας, τα σχολεία και η παιδεία μας δεν “κινδυνεύουν” από τις διαδηλώσεις των δασκάλων και των καθηγητών τους, αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ», ξεκαθαρίζουν και προσθέτουν, «Οι μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές Κυβέρνησης, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. πρέπει, με τους αγώνες μας, να ανατραπούν».

«Υπερασπιζόμαστε, το δημόσιο δωρεάν σχολείο, το δημόσιο δωρεάν νηπιαγωγείο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της εκπαίδευσης», ξεκαθαρίζουν.

"ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ"

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται προτροπές-συμβουλές από το υπουργείο σχετικά με αποφάσεις του για την ανάληψη αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Παράλληλα, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά τεχνάσματα» από πλευράς υπουργείου, όσον αφορά στην ανακοίνωση για σύμπλευση στο ζήτημα της πρόσληψης αναπληρωτών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top