Όλα τα σενάρια για την αξιολόγηση μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης

Το «μαχαίρι» στο αφορολόγητο και το «χάος» στις απόψεις για τα κόκκινα δάνεια

Όλα τα σενάρια για την αξιολόγηση μετά τη διακοπή της διαπραγμάτευσης
Περιπλέκεται η κατάσταση σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μετά την χθεσινή διακοπή της διαπραγμάτευσης και τ��ν ανακοίνωση σήμερα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι θα νομοθετήσει για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, χωρίς να υπάρχει συμφωνία.
Την ίδια στιγμή χάος χωρίζει Αθήνα και δανειστές στα κόκκινα δάνεια. Η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης είναι η εξαίρεση πώλησης δανείων για πρώτη κατοικία ως 160.000 ευρώ.
Στο αφορολόγητο δεν υπάρχει σύγκλιση. Η κυβέρνηση επιμένει στα 9.090 ευρώ και η τρόικα στις 8.000 ευρώ. Οι θεσμοί δεν δέχονται τις αυξήσεις στα καπνικά προϊόντα ενώ το ΔΝΤ θέλει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% και 3,5% η Κομισιόν.
ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Η παύση των διαπραγματεύσεων έφερε 3 σενάρια:
Το καλό σενάριο είναι η επίτευξη συμφωνίας στην Ουάσιγκτον και το Eurogroup της 22ας Απριλίου, για τη δόση των 5,5 δισ. ευρώ.
Το μετριοπαθές σενάριο είναι να ξεκινήσουν οι κουβέντες για το χρέος, να επανέλθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών και στις 29 Απριλίου σε νέο Eurogroup να συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα και να δοθεί η δόση.
Το κακό σενάριο είναι να μην υπάρξει καμία πρόοδος και η χώρα ξεμένει απο ρευστότητα, δεδομένου ότι στις 20 Ιουλίου πρέπει να πληρώσουμε 2,3 δις προς την ΕΚΤ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top