Κατρούγκαλος: Δεν θα γίνει καμία μείωση επικουρικής για μεσαία ή μικρά εισοδήματα

«Εφικτός ο στόχος για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι το Eurogroup»

Απολύτως αναληθή χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για περικοπές από το πρώτο ευρώ στις επικουρικές συντάξεις το υπουργείο Εργασίας, το οποίο σε διευκρινήσεις του διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία επικουρική σύνταξη συνταξιούχου με μεσαία ή μικρά εισοδήματα.

«Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης, υπήρξε συμφωνία ή σημαντική π��οσέγγιση σε όλα τα ανοικτά θέματα, στη βάση του προσχεδίου νόμου και των κυβερνητικών προτάσεων και σε αρκετές περιπτώσεις σε ακόμη πιο θετική κατεύθυνση, ιδίως σε ό,τι αφορά τις μεταβατικές του διατάξεις» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σημειώνει, διασφαλίσθηκε η απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων: «Εξασφαλίσθηκε, επίσης, εθνική σύνταξη 384 ευρώ και ποσοστά αναπλήρωσης κοντά σε αυτά της αρχικής κυβερνητικής πρότασης που προστατεύουν τους πιο αδύναμους και, ταυτόχρονα, δίνουν κίνητρα παραμονής στην εργασία για όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ και τονίζει πως «η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μέχρι το 2019, αποτελεί πρόβλεψη του ν. 4336/2015 (μνημονίου) ψηφισμένη και από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ακριβώς, για την προστασία των φτωχών συνταξιούχων, η μεταρρύθμιση προέβλεψε την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης».

«Ενόψει όλων των παραπάνω, αποτελεί απολύτως εφικτό στόχο το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, μέχρι το Eurogroup και η ��λοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που αποτελεί σημαντική θεσμική τομή ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top