Το ΚΑΛΟ, το ΚΑΚΟ και το ΑΣΧΗΜΟ! Τα σενάρια μετά από την παύση των διαπραγματεύσεων

Στόχος της κυβέρνησης να είναι έτοιμα τα κείμενα συμφωνίας πριν από την 22α Απριλίου

Το ΚΑΛΟ, το ΚΑΚΟ και το ΑΣΧΗΜΟ! Τα σενάρια  μετά από την παύση των διαπραγματεύσεων

​Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην ελληνική κυβέρνηση η παύση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών που δυστυχώς ούτε και τη Δευτέρα είχαν θετική έκβαση, ώστε να προχωρήσουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και να γλιτώσουμε από την επανάληψη των αρνητικών εξελίξεων του περασμένου καλοκαιριού.

Τρία είναι τα σενάρια που εκτιμάται ότι υπάρχουν πλέον στο τραπέζι.

Το πρώτο, που είναι και το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να υπάρξει συμφωνία κατά τη διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον που θα ξεκινήσει την Παρασκευή και το Eurogroup της 22ας Απριλίου να δώσει το πράσινο φως και να εγκρίνει τη χορήγηση των δόσεων.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει μια απόφαση στην Ουάσιγκτον, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χωρίς κούρεμα και χωρίς να υπάρχει συμφωνία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Έτσι η εκταμίευση της δόσης θα κριθεί από ένα νέο έκτακτο Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα στις 29 Απριλίου.

Τέλος, το τρίτο και χειρότερο σενάριο, προβλέπει ότι δεν υπάρχει συμφωνία ούτε στην Ουάσιγκτον, ούτε στο Eurogroup. Η χώρα μπαίνει για μια ακόμα φορά σε περιπέτειες με τη ρευστότητα να χτυπά και π��λι κόκκινο, καθώς στις 20 Ιουλίου πρέπει να πληρωθούν τρεις δόσεις προς την ΕΚΤ, συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top