ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ για τα επεισόδια της Ειδομένης: Η Ελλάδα έμεινε με ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ τα χέρια!

Σκοπιανικό ΥΠΕΞ: Η επιβολή του νόμου και της τάξης στα σύνορα είναι απαραίτητη

Προκλητική ανακοίνωση για τα επεισόδια της Ειδομένης, όπου Σκοπιανοί αστυνομικοί επιχείρησαν ακόμη και εντός ελληνικού εδάφους, εξέδωσε το σκοπιανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως έκαναν τη δουλειά της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν ότι έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αν και της ζητήθηκ�� να συνδράμει!

«Ζητήθηκε από την Ελλάδα να παρέμβει και να ασφαλίσει τη δική της πλευρά των συνόρων όταν χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον φράχτη και ξέσπασαν οι ταραχές στην περιοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας μαζί με αξιωματικούς από κράτη-μέλη της ΕΕ που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα αντέδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να εμποδίσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο δακρυγόνα και τίποτε άλλο ενώ δεν υπήρξε φυσική επαφή με τους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 23 αστυνομικοί και καταστράφηκε σε διάφορα σημεία ο φράχτης» αναφέρει η ανακοίνωση του σκοπιανικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ.

Συνεχίζοντας, το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας επισημαίνει πως «έχουν υπάρξει επανειλημμένα αιτήματα για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και προληπτική δράση ώστε να αποτραπούν βίαιες ταραχές μεταξύ των μεταναστών και η παράνομη διέλευσή τους από τα σύνορα» και ξεκαθαρίζει ότι «η επιβολή του νόμου και της τάξης στα σύνορα είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Μάλιστα, το σκοπιανικό πρακτορείο ειδήσεων τονίζει ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση καπνογόνων και υπενθυμίζει το περιστατικό που είχε συμβεί πριν από περίπου έναν μήνα όπου μία ομάδα περίπου 1.000 προσφύγων είχε κάνει πορεία 8 χιλιομέτρων μέσα ��πό χείμαρρους και λάσπες για να περάσει από τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων λίγο πιο μακριά από το σημείο της Ειδομένης, όπου δεν υπάρχει φράκτης.

Αιχμές για τη δράση των ΜΚΟ

Την ίδια ώρα, από τα Σκόπια αφήνουν αιχμές για τη δράση των ΜΚΟ στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη σκοπιανική κυβέρνηση κάνουν λόγο για ξέσπασμα βίαιων ταραχών λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής όταν περίπου 2.000 πρόσφυγες «άρχισαν να διαμαρτύρονται βίαια και να πετάνε επανειλημμένως πέτρες στις σκοπιανικές δυνάμεις ασφαλείας σε μια προσπάθεια να περάσουν παράνομα τα σύνορα».

Οι Σκοπιανοί μιλούν για εμπλοκή ακτιβιστών από τις ΜΚΟ και για παρακίνηση των προσφύγων σε άσκηση βίας, κάνοντας σύνδεση του περιστατικού με την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στις 14 Μαρτίου 2016.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top