Δρίτσας: Εγώ ποτέ δεν έχω πει για ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά

Επιμένει για ΤΑΙΠΕΔ: Λειτουργεί με μηχανισμούς που καθορίζονται από τα συμφέροντα των δανειστών

Δρίτσας: Εγώ ποτέ δεν έχω πει για ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για ξεπούλημα» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με όσα ανέφερε την Κυριακή για τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά.

«Έχω μιλήσει για επιλογές της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης κι έχω προβάλλει αντιρρήσεις για διάφορες επιλογές. Μιλάω για πώληση ή όχι. Στη συνέντευξή μου χθες μίλησα εκ μέρους της κυβέρνησης και όχι του εαυτού μου» υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας, επισημαίνοντας πως δεν θέλει να δώσει συνέχεια σε μια συζήτηση «που δεν μπορεί να γίνει με κανονικούς και ψύχραιμους όρους».

«Αυτό που ισχύει είναι ότι υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία δεσμευτική συμφωνία, που ήταν εκτός των προγραμματικών μας πλαισίων. Κάναμε σημαντικότατες αλλαγές σε σχέση με στο σχέδιο που είχε προετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε για το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας πως είναι ένα ιδιότυπος οργανισμός που «λειτουργεί με μηχανισμούς που καθορίζονται από τα συμφέροντα και τις επιλογές των δανειστών».

Απαντώντας, εξάλλου, στην αντιπολίτευση που ζητά την παραίτησή του, τόνισε πως ο στόχος δεν είναι ο ίδιος αλλά η κυβέρνηση και διευκρίνισε πως κλείνει τα αυτιά του στις πρόχειρες και φθηνές τακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Τέλος, για το προσφυγικό τόνισε πως υπάρχει συνεργασία με τις κοινότητες Σύριων και Αφγανών και υπογράμμισε πως τον έλεγχο του λιμανιού του Πειραιά τον έχει η Πολιτεία σε συνεργασία με τις ΜΚΟ και τους αλληλέγγυους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top