Ασφαλιστικό: ΔΕΙΤΕ που τα βρίσκουν κυβέρνηση- θεσμοί και ποιο είναι το ΑΓΚΑΘΙ για την συμφωνία

Πρώτη ανάρτηση: 09/04/2016 19:44

Ασφαλιστικό: ΔΕΙΤΕ που τα βρίσκουν κυβέρνηση- θεσμοί και ποιο είναι το ΑΓΚΑΘΙ για την συμφωνία

​Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 19:00, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς.

Ο ίδιος βγαίνοντας από το κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου έγινε η διαπραγμάτευση έκανε λόγο για συμφωνία σε όλα στο ασφαλιστικό πλην των επικουρικών συντάξεων.

Ο Υπουργός δήλωσε μάλιστα «δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ό,τι μας ζητάνε». Στις επικουρικές υπάρχει διάσταση απόψεων καθώς η πλευρά των Ευρωπαίων συντάσσεται με το ΔΝΤ, επιμένοντας σε σημαντικές περικοπές.

Οι δανειστές ζητούν το έλλειμμα των 700 εκατομμυρίων ευρώ να καλυφθεί μόνο με περικοπές. Από την άλλη, το πλάνο της κυβέρνησης ήθελε το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ να καλυφθεί από περικοπές και το υπόλοιπο ποσό να συμπληρωθεί από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των Ταμείων.

Όμως αυτή την πρόταση δεν την δέχονται οι δανειστές. Συμφωνία υπάρχει για την Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ για 20 χρόνια ασφάλισης και για το ποσοστό αναπλήρωσης στο 40% για σαρανταετή ασφάλιση. Ποσοστό που αποτελεί υποχώρηση από την αρχική θέση της κυβέρνησης.

Επιπλέον, το όριο για την σύνταξη χηρείας φαίνεται πως ορίζεται στα 55 χρόνια. Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια εκτιμάται ότι οι δανειστές θέλουν να είναι ισχύει για έναν χρόνο η προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι για τρία που ζητάει η κυβέρν��ση.

Την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top