Η διαπραγμάτευση τραβά την… ανηφόρα! Συνεχίζει ασθμαίνοντας η κυβέρ��ηση τις διαβουλεύσεις

Πιέζει ο χρόνος για να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι την Τρίτη

Η διαπραγμάτευση τραβά την… ανηφόρα! Συνεχίζει ασθμαίνοντας η κυβέρνηση τις διαβουλεύσεις

​Γκάζι είναι διατεθειμένη να πατήσει η κυβέρνηση, ώστε μετά από τη χθεσινή αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών, σήμερα που θα επιστρέψουν και θα ξεκινήσουν εκ νέου οι διαβουλεύσεις, να σημειωθεί σημαντική πρόοδος που θα καταλήξει στο κλείσιμο της συμφωνίας έως την Τρίτη.

Το κλίμα στο Μαξίμου είναι βαρύ, αφού ακόμα κι αν η συμφωνία κλείσει μέχρι την προσδωκόμενη προθεσμία, το πακέτο μέτρων, ύψους 5,5 δισ. ευρώ που φέρνει είναι δυσβάσταχτο για τους πολίτες.

Το κουαρτέτο, πιέζει ασφυκτικά για την επιβολή νέων φόρων που θα πλήξουν ακόμα και τα χαμηλά εισοδήματα, ενώ αγκάθι στην διαπραγμάτευση παραμένουν τα κόκκινα δάνεια και τα ποσοστά αναπλήρωσης στο ασφαλιστικό.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα πλέον στο Χίλτον, όπου το μεσημέρι θα ξεκινήσει και πάλι ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων, μετά από τη χθεσινή αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών, ώστε να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες.

Στο τραπέζι θα πέσει και πάλι το ασφαλιστικό, με τις δύο πλευρές να αναζητούν τη χρυσή τομή στις περικοπές των επικουρικών και στα ποσοστά αναπλήρωσης.

Στην κυβέρνηση κρατούν μικρό καλάθι και προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους, καθώς όπως φαίνεται όλα είναι ανοιχτά και είναι πολύ πιθανόν η αξιολόγηση να μην κλείσει ούτε μέχρι την Τρίτη, αν οι δανειστές εγείρουν νέες, πιο σκληρές απαιτήσεις.

Πάντως εκτιμούν ότι κανείς δεν επιθυμεί την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και μάλιστα την ώρα που το προσφυγικό είναι σε έξαρση.

Καθοριστικό θα είναι και το Eurogroup της 22ας Απριλίου, που θα γίνει στο Άμστερνταμ με το πρέσινγκ στην ελληνική κυβέρνηση να έχει φτάσει το αποκορύφωμα, εν όψει και της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Αυτά είναι τα κείμενα με τα ΜΕΤΡΑ που ζητούν οι Θεσμοί -Μας θέλουν ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top