Κουμουτσάκος:Ο νεοφιλελεύθερος Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΛΠ

«Καλωσορίζουμε στην καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα»

​Την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα «νεοφιλελεύθερο».

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα», είπε.

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί υφεσιακά και αναποτελεσματικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ. ευρώ. Με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα», είπε.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα, μιας και στο παρελθόν ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Δρίτσας είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, έκανε λόγο για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, υπογραμμίζοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας.

«Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλάσσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΔΝΤ σχολίασε ακόμα το νέο κόμμα που θα δημιουργήσουν Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος, τονίζοντας ότι στη ΝΔ «βλέπουν μια απόπειρα να αποκτήσουν πολιτική έκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες».

Ο κ. Κουμουτσάκος καταδίκασε τέλος τις αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για διαγραφή δημοσιογράφων, αλλά και την επίθεση εναντίον του Πρώτου Θέματος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top