Κουμουτσάκος:Ο νεοφιλελεύθερος Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΛΠ

«Καλωσορίζουμε στην καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα»

​Την υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, χαρακτηρίζοντας τον Α. Τσίπρα «νεοφιλελεύθερο».

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Καλωσορίζουμε την καθυστερημένη προσχώρηση στην πραγματικότητα», είπε.

Αναφερόμενος στην πορεία της αξιολόγησης, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να δεχθεί υφεσιακά και αναποτελεσματικά μέτρα.

«Η κυβέρνηση ομολογεί απολογία συνθηκολόγησης 5,5 δισ. ευρώ. Με τα μέτρα αυτά η χώρα δεν θα ανακάμψει και ούτε θα μαζέψει χρήματα», είπε.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για ασυνέπεια και αναποτελεσματικότητα, μιας και στο παρελθόν ο αρμόδιος υπουργός, Θ. Δρίτσας είχε τοποθετηθεί αρνητικά στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, έκανε λόγο για οργανώσεις που παρεμβαίνουν για ύποπτους λόγους, υπογραμμίζοντας πως όσο συνεχίζονται οι καταστάσεις αυτές θα υπονομεύεται η εικόνα της χώρας.

«Δικαιώνονται δυστυχώς οι επιφυλάξεις όσον αφορά στην υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο κίνδυνος για νέες ροές επιφυλάσσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΔΝΤ σχολίασε ακόμα το νέο κόμμα που θα δημιουργήσουν Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος, τονίζοντας ότι στη ΝΔ «βλέπουν μια απόπειρα να αποκτήσουν πολιτική έκφραση γνωστές πολιτικές φιλοδοξίες».

Ο κ. Κουμουτσάκος καταδίκασε τέλος τις αποφάσεις του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ για διαγραφή δημοσιογράφων, αλλά και την επίθεση εναντίον του Πρώτου Θέματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top