Δραγασάκης: «Πρώτα τα μέτρα, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά νέο παράδειγμα διακυβέρνησης»

«Καταλυτικός μήνας ο Απρίλιος»

Δραγασάκης: «Πρώτα τα μέτρα, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά νέο παράδειγμα διακυβέρνησης»

​Την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση, με τρόπο που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε σελίδα, επανέλαβε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Π. Ρουμελιώτη, «Χρυσές Τουλίπες».

«Βούλησή μας είναι να κλείσει η αξιολόγηση με τρόπο που θα μας επιτρέψει να γυρίσουμε σελίδα και να μπούμε σε μια φάση επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου, υπέρβασης των παθογενειών του παρελθόντος και διαμόρφωσης ενός νέου παραδείγματος διακυβέρνησης, δίκαιης και αποτελεσματικής», είπε ο κ. Δραγασάκης.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι ο Απρίλιος είναι καταλυτικός μήνας, καθώς όπως είπε μπορεί, αλλά και πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς.

Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει έγκαιρα μέσα σε αυτόν το μήνα, να είναι υλοποιήσιμη και ρεαλιστική, με αξιόπιστες παραδοχές, να συνοδεύεται με επαρκή χρηματοδότηση, να εντάσσεται και να προβλέπει ένα σαφές πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση του χρέους και να είναι πλήρης, και όχι μερική και τμηματική, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα.

Τόνισε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε σχεδόν το σύνολο των δημοσιονομικών μέτρων και ότι για να πετύχει η αξιολόγηση έχουν ευθύνη όλες οι πλευρές.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων, σύμφωνα με τις οποίες όλα στην Ελλάδα πήγαιναν καλά μέχρι που έγινε η κυβερνητική αλλαγή λέγοντας:

«Αν τα πράγματα ήταν τόσο καλά, γιατί διακόπηκε η χρηματοδότηση το καλοκαίρι του 2014; Aν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά, γιατί δεν έγινε συζήτηση και ρύθμιση του χρέους όπως προβλεπόταν στη συμφωνία του Eurogroup το 2012; Αν τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά γιατί δεν ��λοκληρώθηκε ποτέ η 5η αξιολόγηση; Γιατί έπρεπε να στηθεί όλος αυτός ο μηχανισμός πίεσης στη νέα κυβέρνηση ενάντια στη λαϊκή εντολή για να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση την 5η αξιολόγηση του παλαιού προγράμματος, που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε υλοποιήσει; Στην ουσία, το τρίτο μνημόνιο σε μεγάλο βαθμό είναι η 5η αξιολόγηση που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε».

Αναφερόμενος τέλος στο προσφυγικό, ο Γ. Δραγασάκης χαρακτήρισε την κρίση «πρόκληση», καθώς είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία και ως λαός με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, αναλαμβάνοντας ένα μερίδιο ευθύνης μεγάλο.

«Είναι η περίοδος αυτή που θα δοκιμαστεί στην πράξη η συμφωνία που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία και ελπίζουμε ότι οι τελευταίες μειώσεις των ροών δεν είναι κάτι παροδικό. Χρειάζεται να έχουμε επαγρύπνηση, δεν μπορούμε να ησυχάσουμε όσο τα σύνορα είναι κλειστά, όσο η Ευρώπη δεν δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, τουλάχιστον όλες οι χώρες, και όσο οι ρίζες του προβλήματος, που είναι παρά οι πόλεμοι και η αποσταθεροποίηση και οι κρίσεις στην περιοχή, όσο αυτές είναι ζωντανές θα πρέπει και εμείς να είμαστε σε εγρήγορση», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top